search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare till Solåsskolan (sjukhusskola)

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-13
Sista ansökningsdag2018-04-01
Referensnr18-60-0090
Publicerad2018-03-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-13
Sista ansökningsdag
2018-04-01
Referensnr
18-60-0090
Publicerad
2018-03-02

Arbetsplatsbeskrivning
Barn och ungdomar som vårdas på sjukhus har enligt lag rätt att få sjukhusundervisning. Det finns två skolor på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping: Solåsskolan som är kopplad till den psykiatriska vården samt Sjukhusskolan Ryhov som är för elever som är inlagda på grund av fysiska sjukdomar. Båda verksamheterna är en resurs för elever i hela Jönköpings län. Sjukhusskolorna ger undervisning till inneliggande patienter som går i grund- eller gymnasieskolan. Undervisningen sker i nära samarbete med hemskolan och utgår från nationella styrdokument och Skolverkets Allmänna råd för utbildning på sjukhus.

På Solåsskolan finns förutom undervisningsrum även ett bibliotek och en ateljé för slöjdämnen och bild. På skolan arbetar tre heltidslärare samt två slöjdlärare på timbasis. I arbetslaget och på veckomötena ingår även lärare från Sjukhusskolan Ryhov.


Arbetsuppgifter
På Solåsskolan erbjuds eleverna undervisning i den utsträckning som mående och behandlingsarbetet tillåter. Lärarna tar kontakt med hemskolan efter överenskommelse med vårdnadshavare och elev. Utifrån elevens förutsättningar planerar lärarna på Solåsskolan undervisningen tillsammans med hemskolan. Skoldagarna har en tydlig struktur och ett individuellt schema där lektionernas omfattning och innehåll styrs efter elevens ork, motivation och behandling. Planering för återgång till hemskola och hem görs av vårdenheten, Solåsskolan, hemskolan samt vårdnadshavare och elev tillsammans.

Lärarna på Solåsskolan har ett nära samarbete med vårdpersonalen och deltar i ronder och möten då skolrelaterade frågor tas upp.

Kompetenskrav
Vi söker en legitimerad lärare (exempelvis 1-7, 4-9 alt Gy) med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Meriterande är också bred ämnesbehörighet samt att du arbetat på olika stadier inom grundskola och/eller gymnasieskolan.

Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Din grundsyn präglas av att du ser elevernas möjligheter och kompetenser. Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att arbeta tillsammans med kollegor för att alla ska lyckas. Du är kreativ, strukturerad och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är självständig och trygg i din kompetens och tar ansvar och ser samarbete som en viktig del för att lyckas med uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Ulf Andersson, Lärarförbundet, tel 072 – 541 71 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.