search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog/speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorps skola (Bankeryd)
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-25
Referensnr18-60-0087
Publicerad2018-03-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torps skola (Bankeryd)
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-25
Referensnr
18-60-0087
Publicerad
2018-03-05

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du jobba på Jönköpings kommuns nybyggda F-6 skola?
Vill du ha roligt på jobbet? Vill du nå ännu större framgångar i ditt arbete?
Då ska du arbeta hos oss på Torps skola! Vi behöver nu utöka personalstyrkan med ytterligare en pedagog med stort engagemang och arbetsglädje.

Torps F-6 skola ligger i Bankeryd, skolan ligger nära en busshållplats med täta förbindelser till Jönköping centrum under dagtid. På skolan kommer till hösten finnas ca 280 elever.

Vilka är vi?
Vi som arbetar på Torps skola är engagerade pedagoger med ett brinnande intresse för att utveckla vår verksamhet så att elever ges en kreativ, lärande och utmanande undervisning. Vi har det senaste inom teknisk utrustning i varje klassrum, gott om läsplattor och inte minst en mycket fin innemiljö. Du välkomnas till ett välfungerande elevhälsoteam där nära samarbete råder mellan olika professioner. Teamet träffas regelbundet för att planera och samråda. Som specialpedagog har du även tillgång till ett kommunövergripande nätverk.

Att bidra till elevernas bildning är det övergripande målet för all verksamhet på Torps skola. Bildning förutsätter både kunskaper och förankrad värdegrund. Skolans uppdrag är att främja elevers lärande och att skapa förutsättningar för en allsidig utveckling. Vi strävar efter ett öppet och tolerant arbetsklimat där:
•Elever och personal arbetar tillsammans i nära samverkan med vårdnadshavare
•Varje elev deltar med lust och glädje i skolans verksamhet
•Alla elever känner framgång i sitt skolarbete
•Skolans personal arbetar med att alla elever ska möta en tillgänglig lärmiljö under hela dagen.
•Personalen känner arbetsglädje och entusiasm

Kompetenskrav
Du är utbildad specialpedagog och har goda kunskaper inom språk, läs-och skrivutveckling, matematik samt kunskap att driva arbetet kring tydliggörande pedagogik. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och erfarenhet från LOGOS och ITPA samt erfarenhet av läraruppdraget är meriterande. Som person är du både kommunikativ och flexibel.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta nära elevhälsoteam och skolledning. I din arbetsuppgifter ingår undervisning på individ- och gruppnivå, handledning av pedagoger samt att vara en aktiv aktör för att utveckla skolans specialpedagogiska arbete. Samarbete sker kontinuerligt med skolledning. Du ska ha en god arbetsrelation med elever, personal, skolledning, vårdnadshavare och andra aktörer. Som specialpedagog arbetar du med fokus på ett inkluderande arbetssätt.

Vem är du?
Du är positiv, initiativrik, flexibel och har lätt för att samarbeta. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Bitr rektor Kajsa Johansson, 036 - 10 65 40
Lärarförbundet, Annelie Tyngel 036-10 65 56

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.