search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahultsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-10 till 2018-12-21
Sista ansökningsdag2018-03-25
Referensnr18-60-0094
Publicerad2018-03-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahultsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-10 till 2018-12-21
Sista ansökningsdag
2018-03-25
Referensnr
18-60-0094
Publicerad
2018-03-05

Arbetsplatsbeskrivning
Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena.

Vem du är och din roll hos oss
Vi söker dig som är positiv, nyfiken på andra människor och som tycker om att arbeta både förebyggande och med oförutsedda situationer. Att föra rådgivande, stödjande och motiverande samtal med eleven som leder till ett högre välmående, tillsammans med en bättre studiesituation, är något du tycker är stimulerande. Du tycker också det är stimulerande att coacha lärare i deras arbete med elever som har det kämpigt på lektionerna. Du känner dig bekväm med föräldrakontakt och tar en professionell och naturlig plats på relevanta möten.

Vi är övertygade om att du i din roll fyller en viktig funktion för elevens möjligheter att utvecklas till sin fulla potential i skolan. Du kommer därför vara en mycket viktig pusselbit i vårt elevhälsoteam. I elevhälsoteamet arbetar vi tvärprofessionellt, där din roll är att representera det psykosociala perspektivet. Samarbetet är viktigt och tar sig uttryck både i och utanför elevhälsoteamet. Du kommer framförallt ha ett nära samarbete med skolledare, specialpedagog, fritidsledare och skolsköterska utanför elevhälsoteamet.

Vi på Flahultsskolan har en vision om att vara ledande på värdegrundsarbete, detta visar vi genom att t.ex. satsa stort på projektet mentorer för våldsprevention, MVP, och EQ-lektioner. Även här kommer du vara en viktig del och med det en naturlig plats i vårt arbete kring den fortsatta utvecklingen av vårt värdegrundsarbete.

Kompetenskrav
Du har en socionomexamen, gärna med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar både individuellt och i grupp. Du har god kännedom om socialtjänstlagen, barnkonventionen och annan relevant lagstiftning. Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Upplysningar
Ulrika Kragner, rektor 036-10 36 89
Fredrik Håkansson, bitr. rektor 036-10 37 65Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.