search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonomiadministratör

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKundfordringsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2018-12-31 med möjlighet till ev. förlängning
Sista ansökningsdag2018-03-15
Referensnr18-04-0010
Publicerad2018-03-05
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kundfordringsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2018-12-31 med möjlighet till ev. förlängning
Sista ansökningsdag
2018-03-15
Referensnr
18-04-0010
Publicerad
2018-03-05

Arbetsplatsbeskrivning
Kundfordringsenheten består i dagsläget av elva medarbetare. Enheten ansvarar för bevakning och inkassoverksamhet avseende kommunen, Jönköpings Energi och June Avfall och Miljös kundfordringar. Dessa innefattar avgifter såsom för äldreomsorg, barnomsorg, hyror och arrenden samt avgifter för el, fjärrvärme, vatten och avfallshantering. Totalt omfattar verksamheten drygt en miljon kundfakturor per år.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör på kundfordringsenheten kommer du främst att arbeta med kundkontakter, via telefon och mejl, inläsning av inbetalningar och autogirohantering. Andra administrativa uppgifter inom enhetens anvarsområde kan även komma att ingå i tjänsten.

Kompetenskrav
Vi vill rekrytera dig som lägst har gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande. Du är van användare av ekonomiadministrativa system samt har goda IT-kunskaper. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Det är viktigt att du kan trivas med rutinartade arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att hantera perioder med högre tempo. Uppgifterna är serviceinriktade och det krävs att du trivs med kundkontakter har en god samarbetsförmåga samt ett hjälpsamt och positivt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper då tjänsten i hög grad företräder kommunen gentemot kommunmedborgare, företag, myndigheter och organisationer.

Upplysningar
Kundfordringschef Johan Bunninger, tfn 036-10 52 66
Fackliga företrädare: Marita Hamberg Petersén (Vision), tfn 036-10 60 93


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.