search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barn- och ungdomsbibliotekarie

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsBankeryd- och Råslätts bibliotek
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-04-16 till 2018-10-15
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-42-0011
Publicerad2018-03-05
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Bankeryd- och Råslätts bibliotek
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-04-16 till 2018-10-15
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-42-0011
Publicerad
2018-03-05

Arbetsplatsbeskrivning
Bankeryds bibliotek är ett folkbibliotek som ligger i centrala Bankeryd. Det är ett meröppet bibliotek med en skapande profil. På biblioteket finns också en konstvägg.
Råslätts bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger i den mångkulturella stadsdelen Råslätt i Jönköping. Biblioteket ligger tillsammans med simhall, sporthall, fritidsgård och familjecentral i en byggnad som kallas Stadsgården i Råslätts centrum.

Arbetsuppgifter
Du tjänstgör som barn- och ungdomsbibliotekarie på både Bankeryds bibliotek och på Råslätts bibliotek. Du ska i samarbete med kollegorna driva barn- och ungdomsbiblioteksverksamheten med utgångspunkt i Biblioteksplanen för Jönköpings kommun. Du ansvarar för olika typer av läsfrämjande aktiviteter och programverksamhet för barn och ungdomar, gärna med koppling till begreppet Skaparbibblan. Du är aktiv i olika typer av nätverk till exempel med andra biblioteksanställda i Jönköpings kommun och i länet. Du ansvarar för beståndet på barn- och ungdomsavdelningen. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och ett intresse för att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom och att du har goda IT- kunskaper och är intresserad av den digitala utvecklingen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Upplysningar
Bankeryds bibliotek
Enhetschef Närbibliotek Annika Wernborg, tfn 036-106092
Verksamhetssamordnare Charlotta Boström, tfn 036-105065

Råslätts bibliotek
Enhetschef Stadsgården Hugo Ranerås, tfn 036-106698
Verksamhetssamordnare Lars Forssmed, tfn 036-105074
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.