search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsFinans- och bolagsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-06-01 till 2019-07-31 med ev. möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag2018-03-19
Referensnr18-04-0011
Publicerad2018-03-06
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Finans- och bolagsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-06-01 till 2019-07-31 med ev. möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag
2018-03-19
Referensnr
18-04-0011
Publicerad
2018-03-06

Arbetsplatsbeskrivning
Finans- och bolagsavdelningen tillhör stadskontoret och består av sju medarbetare. Avdelningen ansvarar för den ekonomiska och finansiella samordningen av koncernen Jönköpings Rådhus AB, administration av moderbolaget Jönköpings Rådhus AB och ett antal av de mindre bolagen samt ledning och styrning av koncernbolagen. Dessutom ansvarar avdelningen för förvaltningen av ett antal donationsstiftelser. Kommunkoncernperspektivet är en viktig del i vårt arbete.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som ekonom kommer du bl a arbeta med uppföljning och årsbokslut/årsredovisning men även löpande redovisning, du kommer även ha ett nära samarbete med bolagen i koncernen. Arbetet innebär både ett operativt och strategiskt ekonomiarbete. Du kommer också arbeta med analyser av resultat- och måluppfyllnad i koncernen samt ekonomiska utredningar och utvecklingsfrågor inom ekonomiområdet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har en högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna med inriktning mot fastighetsekonomi. Du har goda kunskaper i Office-paketet. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Du är en ansvarskännande, kvalitetsmedveten och noggrann person som är van att arbeta självständigt samtidigt som du är duktig på att samarbeta och nå resultat i grupp. Du har ett strategiskt tänkande och en god analytisk förmåga.

Upplysningar
Eva Nilenfjord, Finanschef/Tf. VD Jönköpings Rådhus AB tfn. 036-10 53 22
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.