search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning hälsoskydd

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsHälsoskyddsenheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast till 2018-12-31
Sista ansökningsdag2018-03-27
Referensnr18-51-0002
Publicerad2018-03-06
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Hälsoskyddsenheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast till 2018-12-31
Sista ansökningsdag
2018-03-27
Referensnr
18-51-0002
Publicerad
2018-03-06

Arbetsplatsbeskrivning

På hälsoskyddsenheten arbetar tio personer. Vårt arbete har stor betydelse för människors hälsa och miljö. Jönköpings kommun är en expansiv kommun vilket påverkar enhetens arbete.

På förvaltningen finns flera olika funktioner; hälsoskydds-, livsmedels- och miljöskyddsenhet, kanslienhet samt Agenda 21, vatten- respektive kemikaliesamordnare. Ledningen består av förvaltningschef och fyra enhetschefer. Totalt arbetar 45 personer vid miljö-och hälsoskyddskontoret.


Arbetsuppgifter

Vi söker personer till fyra tillfälliga tjänster för att lyfta flera delar av hälsoskyddsenhetens område. Din kompetens är styrande för vilka arbetsuppgifter som blir dina.

Dina arbetsuppgifter kan förekomma inom enhetens hela område. Här ingår bland annat prövning och tillsyn av enskilda avlopp och mindre avloppsreningsverk, handläggning radonprotokoll flerfamiljshus och anmälan berg- och jordvärme samt tillsyn av solarier och inomhusmiljö.


Kompetenskrav

Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har god kunskap om miljöbalkens bestämmelser.

Det är meriterande med erfarenhet inom tillsyn av solarier, enskilda avlopp, radon, värmepumpar och avloppsreningsverk. Du gillar att arbeta både självständigt och i team. Du är bra på att prioritera, organisera och att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är hjälpsam och bidrar gärna till hela gruppens utveckling. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har ett bra bemötande.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning innebär och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.


Övrigt

B-körkort krävs


Upplysningar

Enhetschef Hälsoskyddsenheten, Monica Ryttman tel. 036-10 54 39.
Miljö-och hälsoskyddschef, Håkan Strid tel. 036-10 54 36.

Fackliga företrädare

Naturvetarna, Karin Berg tel. 036-10 50 57


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.