search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsInvandrar och flyktingsektionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-21
Referensnr18-70-0044
Publicerad2018-03-07
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Invandrar och flyktingsektionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-21
Referensnr
18-70-0044
Publicerad
2018-03-07

Vilka är vi?
Flyktingmottagandet är rekordhögt vilket ställer höga krav på vår sektion och därmed behöver vi fler duktiga medarbetare som vill vara med och göra skillnad för våra nya medborgare. Invandrar – och flyktingsektionen som ligger centralt beläget i Jönköping är en spännande arbetsplats där du möter människor från jordens alla hörn. Det är bland annat nyanlända flyktingar och skyddsbehövande som beviljats uppehållstillstånd.
Invandrar- och flyktingsektionen återfinns inom Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg. Vi består för närvarande av en arbetsgrupp om en sektionschef, 6 socialsekreterare/flyktingsekreterare, 3 flyktingassistenter, 1 sektionsadministratör.

Din vardag
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utreda och handlägga ekonomiskt bistånd för nyanlända i Jönköpings kommun. Biståndet kan förekomma i det så kallade ”glappet” mellan två statliga ersättningssystem, dagersättning och etableringsersättning, men också under och efter en nyanländs tvååriga etableringsperiod. Du ska säkerställa att den nyanlände så snabbt som möjligt får adekvat hjälp utifrån förutsättningar och behov. En annan målgrupp är ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år och som har uppehållstillstånd. De flesta i denna grupp studerar på gymnasialnivå men några söker arbete eller annan utbildningsväg.
I uppdraget kommer du att samverka med andra myndigheter och organisationer inom flyktingmottagandet och därför anser vi att det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt och ta ett beslut. På Invandrar- och flyktingsektionen hjälps vi åt inom arbetsgruppen för att lösa oförutsedda och större utmaningar vilket innebär att din vardag ställer krav på ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning. Tidigare erfarenhet av arbete med nyanlända samt kunskap om lagar och regler inom flyktingmottagandet är meriterande. En förutsättning för att trivas hos är att du är prestigelös, har lätt att ställa om till nya arbetsuppgifter samt att du gillar utmaningar och förändringar. Vi förutsätter att du har ett professionellt förhållningssätt, god samarbetsförmåga, är stresstålig, har humor, och vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
I denna rekrytering kommer vi att tillsätta flera tjänster. Urval och intervjuer hålls löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Din arbetstid är dagtid måndag-fredag 08.00-16.00, någon enstaka kväll kan förekomma. B-körkort är ett krav. Välkommen att söka till oss på Invandrar- och flyktingsektionen.

Upplysningar
Sajma Komarica Rylander, sektionschef,
Invandrar- och flyktingsektionen
Telefon: 036-10 60 84
E-post: sajma.komarica-rylander@jonkoping.seOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.