search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande myndighetschef

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMyndighetsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-70-0038
Publicerad2018-03-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Myndighetsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-70-0038
Publicerad
2018-03-08

Vilka är vi?
Område myndighet har en central roll inom äldreomsorgen och ansvarar för den samlade beslutprocessen för övervägande äldre medborgare enligt Socialtjänstlagen (SoL). Hos oss är vi idag runt 35 professionella handläggare som årligen ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Tillsammans är vi ett glatt och prestigelöst team med god sammanhållning som arbetar i ljusa lokaler mitt i Jönköpings centrum med närhet till handel och kommunikation. Nu söker vi en biträdande myndighetschef inom vårt område som vill bli delaktig i vårt viktiga och meningsfulla arbete.

Vad innebär rollen?
Som biträdande myndighetschef ansvarar du för att bemanna genom att fördela och planera personalresurs och bemanning utifrån budgetram och verksamhetens behov. Du fördelar ärenden utifrån kunskap, kompetens, erfarenhet och tillgänglighet för att optimera nyttjandet av befintliga resurser samt skapar rimlig arbetsbelastning för biståndshandläggarna. Du strukturerar och planerar det dagliga arbetet för handläggarna så att upprättade rutiner och arbetssätt följs. Vidare samverkar du på operativ nivå med medarbetare i myndighetsenheten och enhetschefer som är eller vars verksamhet berörs och påverkas av myndighetsenheten. Du planerar, genomför och utvärderar introduktioner av nya medarbetare och studerande samt implementerar utvecklings- och förbättringsarbete på individ-, grupp- och organisationsnivå. Rollen innefattar även att utveckla och upprätthålla nya arbetssätt och arbetsmetoder genom att arbeta med metoden ständiga förbättringar.

Vem söker vi?
Vi söker dig som:
- Har socionomutbildning eller likvärdig examen
- Har erfarenhet av personalledning eller liknande ledarerfarenhet
- Har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning

Som person är du strukturerad, har förmåga att arbeta självständigt och se verksamheten i ett helhetsperspektiv. Vidare är du kommunikativ, förtroendeingivande och har samarbetsförmåga samt personlig mognad.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Flexibel arbetstid
- Förkortad arbetstid Juni-Augusti
- Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första anställningsåret
- Förmånscykel
- Rabatt på årskort med länstrafiken och biobiljetter

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tjänstgöringsgrad 100%.
Välkommen med din ansökan.

Upplysningar
Desiré Törnqvist, Myndighetschef 036-10 53 85
Fackliga representanter http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.