search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bibliotekarie

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsFör närvarande placerad på Öxnehaga bibliotek.
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag1 juli 2018 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-18
Referensnr18-42-0012
Publicerad2018-03-08
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
För närvarande placerad på Öxnehaga bibliotek.
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
1 juli 2018 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-18
Referensnr
18-42-0012
Publicerad
2018-03-08

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service. Biblioteket på Öxnehaga är en av 12 bibliotek och två mobila enheter som finns i Jönköpings kommun.

Öxnehaga är en kommundel i Huskvarna och en del av miljonprogrammet. Biblioteket är en levande mötesplats där olika nationaliteter möts och trivs tillsammans. I fokus står språk, kultur och delaktighet. Öxnehaga bibliotek har en egen biblioteksambassadör och ett aktivt arbete med integration t ex genom välbesökta Språkcaféer och familjesöndagar.
Öxnehaga bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger nära områdets fritidsgård.

År 2013 fick Öxnehaga bibliotek pris för årets mångspråkiga bibliotek.
År 2016 valdes Öxnehaga bibliotek till årets Öxnehaga profil

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete som bibliotekarie med bland annat medieansvar och tjänstgöring i bibliotekens informations- och lånedisk med kvälls- och viss helgtjänstgöring. Delaktighet i arbete med programverksamhet för alla åldrar.

Kompetenskrav
Utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms som relevant för verksamhetens krav. Du har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av, biblioteksarbete i en mångkulturell miljö där nätverksarbetet i samverkan med i områden verksamma föreningar och institutioner utgör en väsentlig del. Du har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av, integrationsarbete. Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav. Har du språkkunskaper och kan möta våra besökare i andra språk än svenska, helst arabiska, är det en stor tillgång för oss. Öxnehaga bibliotek strävar efter en jämn könsfördelning därför ser vi gärna män som sökande.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.


Kontaktpersoner
Annika Wernborg, enhetschef närbibliotek tfn: 036-106092
Uli Wollrab, verksamhetssamordnare Öxnehaga bibliotek, tfn: 036-105076

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.