search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMånsarps förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-06
Sista ansökningsdag2018-04-01
Referensnr18-60-0105
Publicerad2018-03-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Månsarps förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-06
Sista ansökningsdag
2018-04-01
Referensnr
18-60-0105
Publicerad
2018-03-08

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss i Månsarps skol- och förskoleområde söker vi nu en förskollärare. Vår enhet är naturskönt belägen i de södra delarna av kommunen och består av förskola samt skola. Förskolan har ca 90 barn i nuläget, fördelade på fem avdelningar. Skolan innehåller årskurserna F-5 och elevantalet är ca 150. Flertalet av dessa elever går även på ett av våra tre fritidshem. Alla verksamheter ryms på samma skoltomt som erbjuder mycket goda ytor för lek och idrott.

I Månsarp har vi förmånen att kunna följa barnen från det att de är ett år till dess att de lämnar skolan som tolvåringar. "Den lilla skolan" erbjuder rika möjligheter till samverkan och samarbete på alla plan. Vårt nära samarbete mellan olika personalkategorier skapar bra förutsättningar för barnens/elevernas lärande.

Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget utveckla och driva den pedagogiska verksamheten i enlighet med vår läroplan. Du tar tillvara på barnens kreativitet och förmågor och genomför verksamheten i enlighet med gällande styrdokument.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare och har grundläggande IT-kompetens. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn, har god samarbetsförmåga och du är tydlig i din roll som ledare. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar
Ulrika Lindblad, biträdande förskolechef; 036-103867
Malin Fred, Lärarförbundet; 036-103837

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.