search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kemikaliestrateg

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljö- och hälsoskyddskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-18
Referensnr18-51-0010
Publicerad2018-04-25
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljö- och hälsoskyddskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-18
Referensnr
18-51-0010
Publicerad
2018-04-25

Arbetsplatsbeskrivning
I Jönköpings kommun arbetar vi intensivt för att uppnå miljömålet giftfri miljö. Som styrdokument har vi bland annat vår kemikalieplan. I planen finns flera åtgärder som har som mål att kommunens verksamheter ska hålla koll på vilka kemiska ämnen som används och att minimera riskerna med användningen. Kommunens kemikalieplan hittar du på vår hemsida https://www.jonkoping.se/.

Arbetsuppgifter
Som kemikaliestrateg ansvarar du för samordning av genomförand och uppföljning av kemikalieplanens åtgärder. En viktig del i arbetet är att leda kommunens kemikalieråd och att samordna substitution av farliga kemikalier. I kommunens offentliga upphandlingar bistår kemikaliestrategen med sin kunskap om kemiska ämnen. I arbetet ingår mycket kontakter internt men även externa kontakter förekommer. För att nå framgång i det strategiska kemikaliearbetet är det viktigt med god dialog och kommunikation med berörda personer.

Kompetenskrav
Du har en akademisk utbildning inom kemi med tyngdpunkt inom miljöområdet och flera års erfarenhet av strategiskt miljöarbete med fokus på kemiska ämnen. Har du erfarenhet av arbete i större organisationer, gärna inom offentlig sektor, så är det meriterande. Du har god inblick och förståelse för kemikalielagstiftningen i Sverige och EU samt kunskap om materialval. Erfarenhet från offentlig upphandling är ett plus.

Du har lätt för att samarbeta är kommunikativ och duktig på att förmedla budskap. Du ser helheten, är självgående, tar initiativ och är uthållig. Du har god pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Övrigt
Arbetsspråket är svenska.

Upplysningar
Håkan Strid miljö- och hälsoskyddschef, tfn 036-105436 eller per mejl hakan.strid@jonkoping.se
Facklig företrädare för Naturvetarna är Karin Berg tfn 036-10 5057

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.