search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kommunikationsstrateg

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStadskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenkommelse
Sista ansökningsdag2018-05-21
Referensnr18-04-0020
Publicerad2018-04-27
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Stadskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenkommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-21
Referensnr
18-04-0020
Publicerad
2018-04-27

Vår strategiska kommunikatör flyttar hem till familjen i Norrland. Vi söker nu dig som kan ersätta henne.

Har du hög energinivå, är bekväm med att självständigt och tillsammans med andra driva kommunikationsfrågor i en stor organisation? Kan du ta en ledarroll och driva utvecklingen inom kommunikationsområdet? Gillar du både såväl långsiktig planering och snabba handgripliga insatser? Då är du rätt person!

Vi erbjuder dig
- en kreativ arbetsgemenskap med många olika kompetenser inom kommunikationsområdet
- kundansvaret för kommunens största förvaltning, socialförvaltningen, med plats i ledningsgruppen
- flexibel arbetstid
- förkortad arbetstid under juni, juli och augusti

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta nära socialförvaltningen och stödja dem i olika kommunikationsfrågor. Du ger stöd och kommunikationsrådgivning i frågor som är prioriterade utifrån mål, prioriterade verksamhetsfrågor och förändringar. Arbetet innebär att, ensam eller tillsammans med andra, planera, genomföra och följa upp interna och externa kommunikationsaktiviteter. Pressfrågor är en naturlig del i ditt arbete. Du förväntas också bidra till kommunens övergripande kommunikationsutveckling.

Din kompetens
Du har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete och trivs bra med båda delar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en större organisation och projektledning. Har du arbetat med PR och marknadsföring så är det meriterande.

Du ser helheten, har lätt för att samarbeta, lyssna in behov, inge förtroende och skapa goda relationer. Du är kreativ, har god språkkänsla och förmåga att anpassa språk och budskap efter målgrupp. Du är duktig på att organisera och planera ditt arbete och är van att jobba i hela kedjan från planering och idé till färdigt koncept. Du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt och att arbeta i ett högt tempo med deadlines.

Om arbetsplatsen
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsavdelning som består av två enheter, kommunikationsenheten och kontaktcenter. Vi är drygt 40 personer. Du kommer att tillhöra kommunikationsenheten som ansvarar för kommunens utveckling och samordning av övergripande intern och extern kommunikation.

Övrigt
Intervjuer kommer genomföras fortlöpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Tina Petersson, enhetschef för kommunikationsenheten, 036-10 57 46
Daniela Hammer, kommunikationschef, 036-10 57 34
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.