search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-pedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-05-20
Referensnr18-60-0162
Publicerad2018-04-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-05-20
Referensnr
18-60-0162
Publicerad
2018-04-26

Arbetsplatsbeskrivning
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 80 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss.
Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern.
Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter
Som IT-pedagog hos oss har du två huvudsakliga uppgifter: dels arbetar du med IT-pedagogiken (mjukvaran) och dels med tekniken (hårdvaran). Du ingår i skolans IT-team tillsammans med rektor och personal och spelar en viktig roll för hela skolans utveckling och när vi nu inför en-till-en datorer för våra elever. Som IT-pedagog stödjer du och inspirerar lärarna att använda IT för att öka lärandet och motivationen hos eleverna samt underlättar administrationen.

Kompetenskrav
Du har pedagogisk utbildning samt dokumenterad kompetens inom IT. Vi ser erfarenhet av liknande tjänst inom skola som en viktig merit. Du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt, samtidigt som du har nära kontakt med och får stöd och utbildning genom IT-avdelningen på Utbildningsförvaltningen. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med elever, personal och skolledning och har en vilja och ett engagemang för att på ett hållbart sätt driva IT-utvecklingen framåt på Gränna skolområde. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Gunilla Crona, tel 036-106660, gunilla.crona@jonkoping.se
Bitr rektor Tuva Lindström Holm, tel 036-103551, tuva.lindstrom-holm1@jonkoping.se


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.