search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet, Per Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-18
Referensnr18-61-0012
Publicerad2018-04-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet, Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-18
Referensnr
18-61-0012
Publicerad
2018-04-27

Vilka är vi?

Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) har som vision att erbjuda en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ungefär 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt introduktionsprogrammen. De cirka 160 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. För mer information om oss besök gärna vår hemsida.

Per Brahegymnasiet (PB) har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1100 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning. Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner. För mer information om oss besök gärna vår hemsida.

Vad kommer dina arbetsuppgifter att vara?

I din roll som skolsköterska kommer du att vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för ungas hälsa samt stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Ditt uppdrag som skolsköterska innebär även att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal skapa de bästa möjliga förutsättningarna för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa. Du bedriver öppen mottagningsverksamhet och utvecklar det hälsofrämjande- och förebyggande arbetet. Du ingår i skolornas elevhälsoteam där du är en viktig del i utvecklingen av det övergripande elevhälsoarbetet. Du kommer också att samarbeta med personer i verksamheter utanför skolan – i syfte att skapa en skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trivsel.

Tjänsten innebär 50% placering på Erik Dahlbergsgymnasiet och 50 % placering på Per Brahegymnasiet.

Vad behöver du ha för erfarenhet?

För tjänsten krävs att du har en avslutad eftergymnasial utbildning till skolsköterska, alternativt är legitimerad sjuksköterska - med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat som skolsköterska ser vi det som mycket meriterande, men det är inget krav.

Som person har du…

… ett professionellt förhållningssätt, är lugn, engagerad och ansvarstagande. Du är flexibel och initiativrik med intresse för att arbeta med ungdomar och deras hälsa.

Då denna tjänst kräver att du har förmågan att skapa goda relationer med elever och deras vårdnadshavare samt att du har en god samarbetsförmåga med dina kollegor kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.

Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Upplysningar

Rektor ED, Sofia Einarsson, tel. 036-10 52 06
HR-konsult ED, Irma Cavka, tel. 036-10 62 08
HR-konsult PB, Tina Ragnarsson, tel. 036-10 54 73
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.