search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare - yrkesinriktade insatser för arbetslösa

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen (AMA)
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-20
Referensnr18-61-0044
Publicerad2018-05-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen (AMA)
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-20
Referensnr
18-61-0044
Publicerad
2018-05-02

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsmarknadsavdelningen, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMA:s uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMA:s verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan komma att förändras.

Tjänsten är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser i någon av aktivitetsenhetens verksamheter, vilka i dagsläget är bland andra naturvård, reparation och underhåll, café, textilåtervinning, möbelhantering och administrativa arbetsuppgifter. Aktuell placering är i verksamheten reparation och underhåll, men annan placering kan ske utifrån behov.

Arbetsuppgifter
Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; att ge deltagarna stöd för att uppnå individuella mål mot arbete/utbildning, erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter samt handleda och lösa problem inom verksamheten. Tjänsten innebär också att tillsammans med övrig personal planera, utveckla och följa upp verksamheten. Arbetet innehåller även utbildningsmoment till deltagare. I den aktuella verksamheten, reparation och underhåll utförs måleriarbeten och enklare snickararbeten på uppdrag av övriga förvaltningar inom kommunen.

Kompetenskrav
För att klara rollen som arbetsledare är det viktigt att du har kompetens/erfarenhet från att ge stöd till människors utveckling mot mål. Meriterande är om du har relevant yrkeskompetens inom ett praktiskt yrke som målare, byggnadsarbetare eller annat hantverksyrke. Utöver detta efterfrågas förmåga att kunna planera och strukturera sitt arbete. De personliga egenskaperna som krävs är förmåga att leda och handleda i arbetet, engagemang och samarbetsförmåga. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer är detta meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
B-körkort är ett krav. Tjänsten som arbetsledare innefattar arbetsmiljöansvar men inte personal- och budgetansvar.

Upplysningar
Johan Hjert, Enhetschef, 036-10 55 33
Peter Gotting, SACO, 036-10 80 24
Torbjörn Åhl, Vision, 036-10 59 95

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.