search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare med busskörkort D

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFörskolebussen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-10-01
Sista ansökningsdag2018-05-20
Referensnr18-60-0263
Publicerad2018-05-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Förskolebussen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-10-01
Sista ansökningsdag
2018-05-20
Referensnr
18-60-0263
Publicerad
2018-05-03

Vad är Förskolebussar?
Jönköpings kommun har beslutat att utöka den pedagogiska verksamheten med förskolebussar och söker nu ny personal till denna verksamhet. Du ska arbeta i en av våra förskolebussar med att köra bussen och tillsammans med övrig personal genomföra den pedagogiska verksamheten. Barnen börjar sin dag på förskolan och äter frukost där, vid ca 9.00 åker bussen iväg till en förutbestämd plats, max 30 minuters körväg ifrån förskolan. Lunch tas med och äts på plats. Dagen avslutas på förskolan igen.

Du får belöning för det arbete du gör i mötet med barnen, du får se glädjen och skratten och får vara en del av barnens utveckling. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande i spännande miljöer.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har körkort för buss D eller är intresserad av att ta körkort. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg.

Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete. I arbetet ingår också viss skötsel av bussen såsom hämtning/lämning i bussgarage, städning, mathantering och visst underhåll.

Vem är du?
Du är legitimerad förskollärare och har goda kunskaper i IKT. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta med utomhuspedagogik och att ge våra barn möjlighet till naturupplevelser. Du ska kunna se möjligheterna med en verksamhet med förskolebuss där man kan ta barnen till platser som de annars inte kommer till. Viktigt att du är ansvarsfull och har en säkerhetstanke i ditt arbete med verksamhet i förskolebuss. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att få köra förskolebussen behövs busskörkort D och YKB-utbildning.

Vad krävs för ett D-körkort?
- Körkort behörighet B
- Körkortstillstånd för förarbehörighet D
- Permanent bosatt i Sverige eller har studerat här minst 6 månader
- Fyllt 24 år

Är du rätt person men ej har busskörkort D och/eller inte har YKB-utbildning finns möjlighet till att få dessa utbildningar betalda av arbetsgivaren.

Övrigt
För att underlätta rekryteringen ber vi dig att bifoga relevanta betyg och intyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Chef för förskolan Peter Lindström 036-105403
Förskolechef Anna Karin Borka 036-106988
Lärarförbundet 036-105000 vxl

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.