search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdens förskola - Kålgårdens förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-06
Sista ansökningsdag2018-05-27
Referensnr18-60-0274
Publicerad2018-05-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdens förskola - Kålgårdens förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-06
Sista ansökningsdag
2018-05-27
Referensnr
18-60-0274
Publicerad
2018-05-03

Arbetsplatsbeskrivning
Du är välkommen till Kålgårdens förskoleområde som har sju förskolor mitt i centrala Jönköping. Vårt centrala läge ger oss rika möjligheter till att ta del av och utforska det som staden har att erbjuda. Vi har fina naturmiljöer med 3 sjöar och John Bauerparken. Vi har gångavstånd till bibliotek och Upptech. Dessa miljöer och platser ger barnen inspiration och upplevelser som kompletterar lärmiljön på förskolan.

Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter till inflytande. Tillsammans gör vi en spännande resa där målet är att skapa den bästa förskolan där vi lägger grunden för barnens livslånga lärande.

Vi söker nu förskollärare till Kålgårdens förskola med barn i de äldre åldrarna.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten där undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor och bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola.

Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du får gärna ha erfarenhet av/eller ett stort intresse av att arbeta med mångfald. Du förväntas ha goda kunskaper inom IKT.

Du är nyfiken på barns lärande och har undervisningsuppdraget i fokus. Du arbetar aktivt för att erbjuda barnen en verksamhet där det finns utrymme för samverkan, barns delaktighet och allas lika värde. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vi erbjuder dig
- en positiv arbetsplats med många glada och kompetenta kollegor och barn.
- semesterväxling
- arbetskläder utomhus
- fyra utvecklingsdagar/år
- introduktionsperiod för nyexaminerade
- två specialpedagoger nära verksamheten
- engagerad och utvecklingsorienterad ledning
- behovsanpassad kompetensutveckling
- förmånligt årskort i kollektivtrafik
- biobiljetter till rabatterat pris

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef
Stephan Redman
Tel. 036-103090
stephan.redman@jonkoping.se

Biträdande förskolechef
Annika Nilsen
Tel. 036-102220
annika.nilsen@jonkoping.se

Lärarförbundet
Gunilla Brandt
Tel. 036-106991
gunilla.brandt@jonkoping.se


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.