search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorra Mo skol- och förskoleområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-10--2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-05-20
Referensnr18-60-0283
Publicerad2018-05-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norra Mo skol- och förskoleområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-10--2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-05-20
Referensnr
18-60-0283
Publicerad
2018-05-03

Välkommen till oss i Norra Mo!
Norra Mo är en enhet som ligger naturnära med skog och sjö runt hörnet i de västra delarna av Jönköping. Vår enhet består av Ryds och Bottnaryds skolor med tillhörande fritidshem. I vår organisation ingår även Bottnaryds och Ryds förskolor. Hos oss är värdegrundsarbetet centralt. Här arbetar vi för att skapa en tillgänglig utbildning för alla våra elever. Med våra 170 elever är vi en liten skolenhet där du blir en viktig vuxen för alla barn.

Vi söker nu Lärare med inriktning fritidshem. Vi söker dig som är positiv, flexibel och har lätt att samarbeta. Hos oss arbetar vi i nära samverkan mellan olika yrkesgrupper för att ge våra elever en god, positiv och utmanande lärmiljö.

Dina arbetsuppgifter
Som Lärare med inriktning fritidshem i Norra Mo, deltar du aktivt i planeringen av verksamheten och vidareutvecklar den tillsammans med dina kollegor. Vår målsättning är att verksamheten, så långt som möjligt, utgår ifrån elevernas egna idéer och behov kopplat till läroplanen. Vi arbetar för att eleverna ska utveckla goda kamratrelationer och i samspelet med andra upptäcka, utforska, lära och ha roligt.
Tjänsten innebär förutom arbete på fritidshem även samverkan med grundskolan, där du är med och utvecklar arbetet med rastverksamhet. Närheten till både skog och sjö ger möjlighet till mycket utevistelse och utomhuspedagogik. Under våren kommer vi inviga vårt nybyggda uteklassrum.

Kompetenskrav
Du som söker är behörig Lärare med inriktning fritidshem eller har Fritidspedagogexamen med lärarlegitimation.
Som person är du engagerad i ditt arbete med elevers lärande och du vill vara med och utveckla verksamheten. Vi söker dig som är trygg, kreativ, kan ta egna initiativ och kan starta upp aktiviteter och skapar engagemang hos eleverna. Som kollega till oss uppskattar du samarbete, struktur och en bra kommunikation. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Susanne Vikström, rektor/förskolechef, 036-102401
Thomas Wärn, bitr. rektor/förskolechef, 036-103029
Sigrid Vemdal, Lärarförbundet, 036-103516

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.