search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsledare - sysselsättning för nyanlända

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-06-01 till 2019-05-31
Sista ansökningsdag2018-05-27
Referensnr18-61-0051
Publicerad2018-05-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-06-01 till 2019-05-31
Sista ansökningsdag
2018-05-27
Referensnr
18-61-0051
Publicerad
2018-05-07

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsmarknadsavdelningen, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMA:s uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut styr AMA:s verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras.

Tjänsten är placerad inom AMA:s aktivitetsenhet vars huvuduppdrag är att erbjuda arbetsträning och yrkesinriktade insatser för att stödja deltagare att nå egen försörjning genom arbete eller studier.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att planera, utveckla och följa upp verksamhet för nyanlända som anvisas till Jönköpings kommun. Arbetet som arbetsledare har tre övergripande delar; erbjuda arbetsuppgifter, handleda och lösa problem inom verksamheten och att ge deltagare stöd. På uppdrag av Tekniska kontoret utförs arbeten inom kommunen. Arbetsuppgifter för deltagarna varierar men innefattar bl a renhållning av allmänna ytor såsom gator och parker, mindre måleriarbeten, under vintertid kompletterande snöskottning.

I rollen som arbetsledare på AMA ingår det också att vid behov verka inom andra verksamheter, vilket innebär att andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kompetenskrav
Erfarenhet inom området är meriterande. De personliga egenskaper som krävs är förmåga att leda och handleda i arbetet, engagemang och samarbetsförmåga. Har du erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller besitter kunskaper i andra språk, ex arabiska, så är detta meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på ett år, kan dock komma att bli en tillsvidareanställning om projektet övergår till permanent verksamhet.

Löpande urval sker så vänta inte med ansökan.

Upplysningar
Johan Hjert, Enhetschef 036-10 55 33
Peter Gotting, SACO 036-10 80 24
Torbjörn Åhl, Vision 036-10 59 95
Marie-Louise Winnerhed, Kommunal 036-10 50 80

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.