search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan åk 1-3

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-06-17
Referensnr18-60-0309
Publicerad2018-05-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-06-17
Referensnr
18-60-0309
Publicerad
2018-05-11

Arbetsplatsbeskrivning
I Tabergs skolområde ingår Tabergsskolan, som är en F-5 skola med ca 270 elever och ca 45 anställda, samt Taheskolan, som är en F-5 skola med ca 110 elever och ca 20 anställda. Skolorna finns i Taberg, och ligger vackert belägna ca 10 km söder om centrala Jönköping. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan.

Skolorna arbetar med profilen: "natur och kultur". Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Skolornas vision är: ”Vi vill skapa en gemenskap, där alla är trygga och växer, tar ansvar, visar respekt och lär för livet.” Tabergs skolområde är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från JU.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser arbete i årskurs 2 på Tabergs skolområde (Tabergsskolan). Du kommer att arbeta i arbetslag tillsammans med ytterligare två lärare samt lärare inriktning fritidshem, där ni gemensamt ansvarar för att ge eleverna en lärande, meningsfull, utmanande skoldag.

Kompetenskrav
Du är utbildad lärare med legitimation med behörighet för undervisning mot åk 1-3 alt. 1-7. Meriterande är om du är behörig i svenska, So-ämnen och musik. Du förväntas ha god vana att hantera moderna IKT-verktyg.

Att du ser styrkan i att arbeta i ett arbetslag och är en tydlig ledare är egenskaper vi värdesätter hos dig som lärare. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor. Vi vill att du kan ta egna initiativ, har god samarbetsförmåga och en klar helhetssyn där struktur och uthållighet är tydliga.

Övrigt
Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se presentationsfilmen:
Tabergs skolområde, hemsida
Presentationsfilm Tabergs skolområde

Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor
Carl-Gustaf Gustafsohn
036-103803

Lärarförbundet
Fredrik Petersson
036/103836

LR
Linda Starby
036/103835

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.