search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Deltidsbrandman/Undersköterska till Gränna

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen och räddningstjänsten Gränna
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-30
Referensnr18-71-0096
Publicerad2018-05-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen och räddningstjänsten Gränna
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-30
Referensnr
18-71-0096
Publicerad
2018-05-16

Vill du vara med och skapa trygghet och hjälpa andra människor som behöver stöd i olika situationer? Då är det dig vi söker!

Vilka är vi?
Gränna äldreboende ligger centralt beläget i vackra Gränna med närhet till affärer, apotek, vårdcentral, hamnallén och bra promenadstråk. Här finns en korttidsenhet, två demensenheter samt tre särskilda boenden. Vi har en vacker innergård med rabatter, grönytor och växthus som används flitigt under sommarmånaderna.

Vad innebär tjänsten?
På Gränna äldreboende arbetar man med att ge individuellt anpassad och personlig vård och omsorg. Äldreomsorgens värdegrund och en salutogen syn och förhållningssätt ska vara plattformen för hur arbetet organiseras och utförs. Arbetet går ut på att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. I arbetet ingår även ett aktivt kontaktmanskap, genomförandeplaner och social dokumentation.
Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra situationer då liv kan vara i fara.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är rätt person för tjänsten! Du har ett värdegrundsbetonat synsätt som genomsyrar ditt arbete. Du är flexibel och ansvarsfull samt har en förmåga att prioritera och planera ditt arbete, både individuellt och gemensamt med dina kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom vården, helst äldreomsorgen. Du behöver inte ha förkunskaper för att arbeta som deltidsbrandman och vi erbjuder betald platsbunden utbildning. Det viktigaste är att du har en vilja att hjälpa andra människor samt skapa trygghet. För tjänsten krävs det körkortsbehörighet C och detta ska uppvisas senast 18 månader från anställningsdatum. Vi ger dig ekonomiskt bidrag till behörigheten. Som brandman måste du snabbt infinna dig på plats så därför ser vi att du bor i området.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Tillgång till gym på brandstationen.
- Betald brandmannautbildning.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
En del av rekryteringsprocessen består av tester som utförs av räddningstjänsten.
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll, journatt samt helger.
Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan redan i dag!

Upplysningar
Maria Lind, Enhetschef Gränna äldreboende 036-10 36 04
Kenneth Hermansson, Platschef Gränna räddningsstyrka 036-10 70 11
Stefan Lund, HR-konsult Räddningstjänsten 036-10 56 66

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.