search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kökschef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-07-31
Referensnr20-61-0102
Publicerad2020-06-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-07-31
Referensnr
20-61-0102
Publicerad
2020-06-23

Vill du vara med och leda ett härligt och professionellt team som har viljan att varje dag göra måltiden till en så bra upplevelse som möjligt? Då är tjänsten som Kökschef hos oss i skolmåltiden på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig

Ditt nya jobb
Som Kökschef har du personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar med tillhörande uppföljning och du representerar köket vid möten med skolledning, personal, elever och föräldrar. Dina arbetsuppgifter består vidare av kvalitetssäkring samt näringsvärdesberäkning och du ansvarar för egenkontrollprogram. Du har det övergripande ansvaret för två relativt självgående kök.

Som kökschef driver du tillsammans med dina nio medarbetare skolmåltidens verksamhet mot uppsatta mål. Du blir övergripande arbetsledare för Bäckadalsgymnasiets två kök och cafeterior, belägna på Åsenvägen och Åsens körgård, TTC. Dagligen tillagas och serveras cirka 1200 portioner lunch till skolans elever, därutöver görs utskick till förskola och grundskola 750 portioner. Du ansvarar även över kafeterian där fika och mellanmål erbjuds våra elever och personal.

Välkommen till oss
Skolmåltiden på Bäckadalsgymnasiet består av två kök där nio personer för närvarande arbetar och tillsammans har vi ett nära samarbete med elever, lärare och övrig personal på skolan. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Hos oss arbetar vi mot våra fyra utvecklingsmål som vi i personalen gemensamt har arbetat fram. 

Bäckadalsgymnasiets utvecklingsmål är

 • Vi samarbetar för allas bästa och fördjupar vårt lärande systematiskt och tillsammans
 • Vår kommunikation och vårt ledarskap ger resultat och effekt för våra elever
 • Vi har strukturer och rutiner som främjar delaktighet, trygghet och en jämlik skola
 • Vi är en modig och driven skola som tar vara på varje individs förmågor och styrko­r.

Din kompetens
Du utbildad kock, med relevant påbyggnad samt har erfarenhet och vana från arbetsledande befattning inom restaurang och storkök. Du har vidare ett genuint intresse för mat och matlagning, ett tydligt fokus på gäst/kundperspektivet och förmågan att entusiasmera dina medarbetare. Datorvana krävs då arbetet innefattar näringsvärdeberäkning, beställningar och ekonomisk redovisning. Du är också väl insatt i ekonomifrågor och kan tillämpa berörd livsmedels- samt arbetsmiljölagstiftning.

Som person är du
 • självständig och initiativtagande
 • tydlig 
 • lyhörd och har en god kommunikationsförmåga
 • flexibel och kreativ
 • serviceinriktad och kvalitetsmedveten
 • samarbetsvillig och positiv
 • öppen för nya utmaningar och kunna tänka nytt.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Gymnasiechef:
P-O Johansson
Tel. 036-10 62 70
mail: per-olof.johansson3@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.