search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRibbaskolan i Gränna
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-08-11
Sista ansökningsdag2020-07-26
Referensnr20-60-1484
Publicerad2020-06-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-08-11
Sista ansökningsdag
2020-07-26
Referensnr
20-60-1484
Publicerad
2020-06-26

Välkommen till Ribbaskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande -varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt cirka 80 personer och 580 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Ditt nya jobb
Kurator ingår i elevhälsoteamet som leds av biträdande rektor med ansvar för elevhälsa från förskoleklass till högstadiet. Elevhälsoteamet arbetar med att följa upp och stötta arbetslag och elever så att adekvat stöd kan ges till elever som behöver det.

Som kurator ansvarar du för elevhälsans psykosociala insatser. Kurator är sakkunnig gällande socialt arbete och sociallagstiftning. Du arbetar för att alla elever ska uppnå kunskapsmålen och utvecklas socialt och emotionellt i en miljö som främjar lärande. Du tillför kompetens i socialt och psykosocialt arbete på individ-, grupp-, organisationsnivå.
Kurator arbetar hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande mot psykisk ohälsa, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier.
Som skolkurator har du alltid det pedagogiska uppdraget i fokus för att eleverna ska ges förutsättningar att nå utbildningens mål. Du kommer att leda grupper och klasser i till exempel värdegrundsarbete och konflikthantering.
Du verkar för en god samverkan kring insatser för enskilda elever med verksamheter och myndigheter utanför skolan som har barn och ungdomar som målgrupp.

Din kompetens
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att möta barn och ungdomar. Du har socionomexamen. Erfarenhet av arbete inom skolan och/eller med barn och ungdomar ser vi som meriterande.

Du skall vara trygg och tydlig i din yrkesroll och ha god förmåga att se till varje barns individuella behov. Du är bra på att entusiasmera och skapa engagemang både hos dina kollegor och hos eleverna. Du är bra på att kommunicera, har förmåga att driva och utveckla nya metoder och har lätt för att omsätta teori i praktik. Som person är du drivande, initiativrik, målinriktad och strukturerad. Vi vill också att du är lyhörd och kreativ med god självinsikt. Du är en person som arbetar för delaktighet, integritet, mångfald och gemenskap.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Sök redan idag, vi är nyfiken på vår nya kollega. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Kontakta Pär Palmgren, 036-10 66 60

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.