search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till mottagningsgruppen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, barn och ungdom, mottagningsgruppen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-07-26
Referensnr20-70-0083
Publicerad2020-07-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, barn och ungdom, mottagningsgruppen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-07-26
Referensnr
20-70-0083
Publicerad
2020-07-03

Vilka är vi?
Vi är ett gott gäng på 14 medarbetare med lång erfarenhet av socialt arbete. Vi gillar utmaningar, fart och fläkt, hög flexibilitet och serviceanda. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik! Vi har vår arbetsplats i det moderna stadshuset i Huskvarna. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

Vad gör vi?
Arbetet som mottagningssekreterare innebär bland annat att ta emot ansökan/anmälan avseende barn och ungdomar för att göra en förhandsbedömning och fatta beslut om att inleda utredning eller ej. I samarbete med 1:e socialsekreterare och kollegor bedöms barnets behov av omedelbart skydd. Utifrån detta planeras ärendets fortsatta handläggning. Vid behov av omedelbart stöd/skydd påbörjas insatsen av mottagningssekreterare. Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

I tjänsten ingår det även att samarbeta med förskolor, skolor och familjecentraler etc. Mottagningssekreterare sprider också information om socialtjänstens arbete och befintliga insatser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har Socionomexamen och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. I rollen som socialsekreterare krävs det att du är en stabil person som har förmåga att på ett tydligt sätt kommunicera med omgivningen. Du har förmåga att skapa bra samarbeten utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du har en god analytisk förmåga samt god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Vi ser det som en självklarhet att du har goda IT-kunskaper. B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på ett år. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och intervjuer.

Upplysningar
Områdeschef Lilian Elmquist, tfn 036-10 68 12
Vikarierande enhetschef v. 28-29 Mimmi Rönnberg 036-102919
Vikarierande enhetschef v. 30 Ann-Charlotte Nilsson 036-102077
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.