search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kvinna söker en stöttande och serviceminded personlig assistent!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-25
Referensnr20-70-0084
Publicerad2020-08-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-25
Referensnr
20-70-0084
Publicerad
2020-08-03

Brinner du för människor och service?  Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då har du ett jobb att söka!

Som personlig assistent har du en betydelsefull roll där du stödjer och motiverar medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att utföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en meningsfull vardag för medborgaren.

Ditt nya jobb
Som personlig assistent utför du ditt arbete, oftast ensam, i kvinnans hem beläget i Huskvarna. Kvinnan har en genetisk sjukdom vilken medför andningssvårigheter när hon sover. Din uppgift som assistent är att arbeta utifrån personens egna resurser och behov. Du stöttar i vardagen med exempelvis personlig hygien, medicinering, hushållsarbete och aktiviteter. Arbetsgruppen du kommer ingå i har en bra gruppsammanhållning och består utav 4 kompetenta assistenter. Kvinnan spenderar gärna tid på bilresor, fikastunder, shoppingrundor på stan och sin katt. Ditt arbete som assistent innebär också kontakt med anhöriga, gode män och sjukvård. I din roll ansvarar du även för social dokumentation.

Din kompetens

 • Är utbildad undersköterska eller personlig assistent och har erfarenhet från vård- och omsorg, särskilt personlig assistans-området.
 • Har självinsikt, skiljer på det personliga och professionella samt vill förstå situationer medborgaren ställas inför
 • Sätter igång aktiviteter, håller igång processer och uppnår resultat
 • Snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt, är anpassningsbar och ser möjligheterna i förändringar
 • Behåller lugnet i stressade situationer och fokuserar på rätt saker
 • Arbetar bra med andra människor genom lyhördhet, kommunikation och ett konstruktivt förhållningssätt
 • Kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor

Självklart har du ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. Tjänsten kräver körkort B. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
 • Trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete.
 • Metodhandledare för stöd i arbetet.
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens bad- och träningsanläggningar.
 • Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort.
 • Möjlighet till kompetensutveckling.

Övrigt
Medborgaren önskar kvinnliga assistenter. Rekryteringen avser tillsvidaretjänster på 100 % där arbetstiderna är förlagda till dag och kväll både vardag och helg. Det är medborgarens assistansbeslut som styr schemaläggningen, men Jönköpings kommun erbjuder heltid som norm och arbetar med samplanering vilket innebär att arbete hos flera medborgare kan bli aktuellt. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt
Alma Bavcic, Enhetschef: 036-107427
Maria Öblom, Samordnare personlig assistans, 036-102891
Josefin Gustafsson, Rekryteringskonsult personlig assistans, 036-102266
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som personlig assistent!

https://www.youtube.com/watch?v=dFus0tkJfW0
https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.