search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Borstingevägens gruppbostad!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsBorstingevägen 5, Gruppbostad
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-07-31
Referensnr20-70-0089
Publicerad2020-07-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Borstingevägen 5, Gruppbostad
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-07-31
Referensnr
20-70-0089
Publicerad
2020-07-10

Brinner du för människor och service?  Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då har du ett jobb att söka!

Som stödassistent har du en betydelsefull roll där du stödjer och motiverar medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att utföra på egen hand. Målet är att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att skapa en meningsfull vardag för medborgarna.

Ditt nya jobb
Som stödassistent arbetar du utifrån det beslut som den enskilde har enligt Socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Med beslutet som utgångspunkt följer du en genomförandeplan som innebär att du tillsammans med dina kollegor ser till att personen får det stöd som behövs för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt arbete syftar till att genom ett pedagogiskt förhållningssätt möjliggöra ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Individen ska känna en känsla av sammanhang ”KASAM” i sitt liv utifrån dennes förutsättningar.

En del av medborgarna som bor hos oss klarar sig nästan helt själva medan andra behöver stöd och hjälp med hela sin omvårdnad. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att ge omvårdnad enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), upprättande av genomförandeplaner, social dokumentation, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Du arbetar även med kontaktmannaskap som innebär särskilt ansvar för en eller flera medborgare.

Borstingevägen 5 är en gruppbostad med 16 lägenheter där personer med psykisk funktionsvariation i olika åldrar bor. Gruppbostaden är belägen i den västra kommundelen på Torp i Bankeryd. Vi söker dig som vill bli en del av vårt team där flera olika kompetenser finns såsom stödassistenter, stödpedagoger och arbetsterapeut. Tillsammans är vi ett team med 18 medarbetare varav fem arbetar vaken natt. Samarbete är en förutsättning på vår arbetsplats och vi värdesätter en teamkänsla där alla bidrar till en god arbetsmiljö.

Din kompetens

  • Du är utbildad stödassistent eller har annan relevant utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig 
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med individer med psykisk funktionsvariation
  • Du är flexibel i ditt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar
  • Du har en förmåga att skapa och upprätthålla relationer genom lyhördhet och kommunikation

Självklart har du ett genuint intresse för människor och drivs av att motivera och utveckla andra samt bidrar med din kompetens till arbetsgruppen. Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort
  • Betald semester första anställningsåret

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat där arbetet är förlagt till dag och kväll både vardag och helg. Vi arbetar med samplanering vilket innebär att arbete hos flera medborgare kan vara aktuellt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Vi tillämpar löpande urval men beräknas påbörja intervjuer under v.33.

Kontakt
Enhetschef, Monika Tengbro: 036-105648  
Enhetschef, Peter Wolmarsson: 036-107670
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Stödassistent på Bostingevägens gruppbostad! https://www.jonkoping.se/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.