search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

1:e Socialsekreterare, MFV

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Mottagningen för våldsutsatta/MFV
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-01
Sista ansökningsdag2020-08-16
Referensnr20-70-0095
Publicerad2020-08-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Mottagningen för våldsutsatta/MFV
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-01
Sista ansökningsdag
2020-08-16
Referensnr
20-70-0095
Publicerad
2020-08-03

Vilka är vi?
Mottagningen för våldsutsatta söker dig som vill arbeta som 1:e socialsekreterare i arbetsgruppen. Mottagningen är socialförvaltningens specialiserade verksamhet som arbetar med personer som är över 18 år och som är eller har varit utsatta för våld i nära relation. Från och med mitten av september är verksamheten indelad i en mottagningsgrupp, utredningsgrupp och öppenvårdsgrupp, totalt 9 socialsekreterare, 1:e socialsekreterare och en enhetschef som också är ansvarig för kommunens Socialjour.

Vad gör du?
I din tjänst som 1:e socialsekreterare fördelar du ärenden och handleder både individuellt samt i grupp. Du är ansvarig för gruppernas interna träffar och ger stöd i utredningsarbetet och diskuterar vid behov de bedömningar som görs. Du ingår i olika arbetsgrupper för att utveckla samverkan internt och externt. Vidare informerar du internt och externt om FMV:s verksamhet och arbetar tillsammans med enhetschefen när det finns behov av utveckling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionom examen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är även ett krav för tjänsten att du har erfarenhet av socialt arbete från andra verksamheter inom IFO och har kompetens inom området våld i nära relationer. Du ska vara trygg i dig själv och knyter med enkelhet kontakter och arbetar bra tillsammans med andra kollegor inom och utanför verksamheten. Vi tror att du vågar vara tydlig och utveckla verksamheten utifrån rådande lagstiftning samt ser vikten av samverkan inom området våld i nära relationer tillsammans med såväl interna som externa verksamheter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett tydligt fokus att leda och utveckla arbetet med arbetsgrupper intern och externt.

Vad erbjuder vi?

  • 7-timmars arbetsdag
  • En bra arbetsgrupp med engagerade medarbetare
  • Handledning
  • Möjligheter till kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Denna annons avser en tillsvidaretjänst som 1:e socialsekreterare där arbetet är förlagt till vardagar, måndag-fredag. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

Kontakt
Inger Henriksson, vik Enhetschef. Telefon 036-10 29 56
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som 1:e Socialsekreterare!

Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.