search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till Mottagningsgruppen, MFV

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Mottagning för våldsutsatta/MFV
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagHösten 2020 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-30
Referensnr20-70-0094
Publicerad2020-08-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Mottagning för våldsutsatta/MFV
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Hösten 2020 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-30
Referensnr
20-70-0094
Publicerad
2020-08-03

Mottagningen för våldsutsatta är socialförvaltningens specialiserade verksamhet som arbetar med personer som är över 18 år och som är eller har varit utsatt för våld i nära relation. Verksamheten är indelad i en mottagningsgrupp, utredningsgrupp och öppenvårdsgrupp, totalt 9 socialsekretarare samt en 1:e socialsekreterare och en enhetschef som också är ansvarig för kommunens Socialjour.
Vi ska nu utöka verksamheten med en tjänst. I denna roll som socialsekreterare kommer du arbeta med personer som har svårigheter att hantera sin ilska, aggressivitet och/eller är psykiskt, fysiskt våldsam mot någon inom familjen.

Vad gör vi?
Inom mottagningsgruppen kommer du att arbeta tillsammans med två andra socialsekreterare. Ni arbetar med personer som lever i en nära relation där det finns någon form av våld. Eftersom att denna arbetsgrupp kommer att utökas kommer din huvuduppgift vara att arbeta med personer som utövar våld i någon form i en nära relation.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Har du erfarenhet av socialt arbete/utredningsarbete/behandlingsarbete inom våld i nära relationer eller inom socialtjänstens andra olika verksamheter är det positivt och meriterande. I tjänsten ska du arbeta med information, rådgivning, uppsökande arbete, skriva utredningar som underlag för beslut, för att på bästa sätt erbjuda relevanta insatser. Centrala och viktiga uppgifter är att förmedla kunskaper om orsakerna till våld och vilka konsekvenser användande av våld får. Visa på alternativ till hur ilska och aggressivitet kan hanteras. Ge hjälp med att se barns behov utifrån barnperspektivet, där det är relevant. Samverkan inom socialtjänstens olika verksamheter är ett viktigt uppdrag. Som person är du trygg i dig själv, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar ditt arbete på ett korrekt och effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du har möjligheter att påverka arbetets innehåll. Du kommer att ha erfarna och trygga kollegor i arbetsgruppen.

Vad erbjuder vi?

  • En erfaren, positiv grupp med engagerade kollegor
  • 7 timmars arbetsdag
  • Handledning
  • Möjlighet till kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång per vecka på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och Länstrafikens årskortÖvrigt
Rekryteringen avser en tillsvidare tjänst på 100 % som socialsekretarare. Arbetet är förlagt till dagtid, måndag – fredag. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Inger Henriksson, vik enhetschef, 036- 10 29 56
Länk: Fackliga representanter

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Välkommen att söka tjänsten som Socialsekreterare itill Mottagningsgruppen för våldsutsatta! 

Länk: Jönköping kommun - Lediga jobb
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.