search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-controller

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-12
Referensnr19-04-0029
Publicerad2019-06-19
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-12
Referensnr
19-04-0029
Publicerad
2019-06-19

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen är en strategisk ledningsresurs för hela Jönköpings kommun. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i nära samarbete med många samhällsviktiga funktioner. På vår avdelning arbetar vi med att utveckla en god arbetsstruktur och ett starkt team.

Avdelningen arbetar på ett professionellt sätt för att möta verksamhetens behov av samhällsviktiga IT-tjänster. Det handlar om IT-drift, telefoni, teknikutveckling och en stark tillväxt av mobila enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö.

IT-avdelningen är i en utmanande fas som ställer stora krav på digitala förändringar i hela kommunen.

Arbetsuppgifter
Som IT-controller ansvarar du för löpande prognosarbete, uppföljning och analys av IT-kostnader. I arbetet ingår fakturering, redovisning, bokslut och budget. Du kommer att arbeta med kalkylering av IT-avdelningens debiteringsmodell och att stödja arbetet med effekthemtagning och nyttorealisering. Du kommer även aktivt delta i verksamhetsplanering och arbeta med långtidsprognoser.

Du blir avdelningens expert inom området och driver utvecklingen framåt. Du agerar proaktivt i rådgivning och är ett stöd till avdelningen och övriga verksamheter inom ditt område. Vid behov kommer du även att arbeta med uppgifter inom stadskontorets ekonomifunktion.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi. Erfarenhet av controllerarbete  inom IT-verksamhet är meriterande. Har du erfarenhet av controllerarbete inom annan verksamhet så är det positivt.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god analytisk förmåga och lätt för att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att prioritera och driva dina processer, har goda kunskaper i Excel och är bra på att kommunicera i både tal och skrift. Som person är du öppen, driven och självgående. Rollen innebär mycket kontakter med olika verksamheter med många intressenter och kontakter. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och verka i en stor organisation med flera olika verksamheter.   
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Upplysningar
Elin Johansson, Enhetschef Administration 036-102263
Niklas Lingvall, IT-chef 036-106186
Kenneth Axelsson, Facklig företrädare 036-105644

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.