search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMånsarps förskole- och skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-08-04
Referensnr19-60-1442
Publicerad2019-06-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Månsarps förskole- och skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-08-04
Referensnr
19-60-1442
Publicerad
2019-06-26

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Månsarp förskole- och skolområde söker en biträdande rektor som är tydlig och trygg som ledare. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt genomför verksamheten i enlighet med gällande styrdokument.
 
I ditt uppdrag som bitr.rektor/förskolechef ska du tillsammans med rektor driva förskole och skolutveckling och därmed föra Månsarps förskole och skolområde mot en god måluppfyllelse. Förutom att du ska vara en god pedagogisk ledare kommer du att vara ett nav i det administrativa arbetet. En del av tjänsten utgörs av administrativa uppgifter bland annat fakturahantering och inköp samt diverse personal- och elevhanteringssystem. Du ska kunna ta ansvar och genomföra olika slags möten. Det är av stor betydelse att du kan arbeta strategiskt och ansvarsfullt. Arbetet präglas av ett nära och väl fungerande samarbete med rektor/förskolechef och alla arbetslag. Du ska vara väl förtrogen med statliga och kommunala styrdokument.

Välkommen till oss på Månsarps skola
Enheten är naturskönt belägen i de södra delarna av kommunen. Månsarps skola innehåller såväl förskola som skola. Förskolan har ca 90 barn, fördelade på fem avdelningar. Skolan innehåller årskurserna F-5. Elevantalet är cirka 150. Flertalet av eleverna går på ett av våra tre fritidshem. Alla verksamheter ryms på samma skoltomt som erbjuder mycket goda ytor för lek och idrott. I Månsarp har vi förmånen att kunna följa barnen från det att de är ett år tills dess att de lämnar skolan som tolvåringar. "Den lilla skolan" erbjuder rika möjligheter till samverkan och samarbete på alla plan. Vårt nära samarbete mellan olika personalkategorier skapar bra förutsättningar för barnens/elevernas lärande.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Kompetenskrav
För att bli antagen för tjänsten krävs relevant akademisk utbildning. Helst också tidigare erfarenhet utifrån uppdraget som ledare inom förskola/skola. God förmåga att formulera dig i tal och skrift är betydelsefullt. Dessutom är det positivt om du har goda kunskaper inom IT. I din ledarroll har du ett positivt omdöme i dina uttal, agerande och beslut. Besluten ska därmed vara väl förankrade och tydliga så att involverade kan skapa sig förståelse för dem. Uppdraget kräver att du är målmedveten, trygg och modig.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Läs mer om Månsarps skola här

Upplysningar
Rektor Ann Bolin tel 036-103833, anne.hoglund-bolin@jonkoping.se
Grundskolechef David Norrfjärd tel 036-106740, david.norrfjärd@jonkoping.se
Våra fackliga företrädare når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.