search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSmedbyns Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-07
Referensnr19-60-1890
Publicerad2019-06-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Smedbyns Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-07
Referensnr
19-60-1890
Publicerad
2019-06-26

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 

Ditt nya jobb
Nu söker vi dig som vill utveckla barnens förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva och förbereda dem för livet och framtiden. Du arbetar nära barngruppen och ser barnens behov av stimulans för sitt lärande genom leken. Tillsammans med dina kollegor har ni ett gemensamt ansvar för hela utbildningen och att det främjar barns utveckling och lärande, i enlighet med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Du bidrar till förskolans undervisningsuppdrag och ansvarar för förskolans omsorgsuppdrag där du ger trygghet och stöd utifrån en helhetssyn på barnet och barnets behov.

Välkommen till oss!
Du är välkommen till Smedbyns förskoleområde som har fem förskolor i det natursköna området på Huskvarna söder. Vårt centrala läge och mångkulturella område ger många möjligheter till inspiration och upplevelser. Vi har gångavstånd till bibliotek, Smedbyns kulturbebyggelse, Smedbyns lekpark och Slottsvillan som berikar barnens lärmiljö på förskolan. Du har möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi deltar genom Malmö universitets forskningsprojekt i flerstämmig undervisning i förskolan samt förvaltningens satsning It för bättre lärande.
På Smedbyns förskola har vi två avdelningar med barn 1-3 år och ett storarbetslag med barn 3-5 år samt samarbete med Björnens förskola 1-5 år.

Det här får du arbeta med
Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget driva och utveckla den pedagogiska verksamheten utefter intentionerna i våra styrdokument. Du kommer tillsammans med dina kollegor planera, analysera och utvärdera förskolans utbildning och undervisning för att stödja barns lärande. Du kommer att arbeta som förskollärare i storarbetslag 3-5 år. Vårt arbetslag är moget, drivet och entusiastiskt.
Tillsammans gör vi nu en resa i vårt spännande utvecklingsarbete med förskolans systematiska kvalitetsarbete!

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare alternativt går du sista året på förskollärarutbildningen. Du har ett positivt förhållningssätt där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Här hittar du hur du kan göra din ansökan ur belastningsregistret.

Upplysningar
Helena Klaesson, förskolechef 036-10 22 27
helena.klasson@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.