search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahults förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-12-01
Sista ansökningsdag2019-08-05
Referensnr19-60-1878
Publicerad2019-07-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahults förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-12-01
Sista ansökningsdag
2019-08-05
Referensnr
19-60-1878
Publicerad
2019-07-02

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 


Välkommen till oss
Vi söker nu rektor till vårt förskoleområde i Norrahammar. Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. I den här miljön får du möjligheten att utvecklas.
Förskolorna är belägna en i centralorten och en finns uppe på Flahultsplatån. I Norrahammar finns fina naturområden och möjlighet till uteaktiviteter i förskoleverksamheten. Förskolorna har närheten till skogen och naturen. I förskoleområdet finns ca 150 barn och ca 30 medarbetare. Till Norrahammar finns kollektiva kommunikationer med buss och tåg.

Ditt nya jobb
Som rektor ingår du i förvaltningens ledningsgrupp för förskola tillsammans med din chef samt övriga rektorer för förskola. Du ingår även i ett spårsamarbete förskola-grundskola tillsammans med rektorer i din geografiska närhet där ni arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 0-16 årsperspektiv.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Utbildningsförvaltningens stödfunktioner erbjuder dig stöd och vägledning inom områdena utveckling och kvalitet, elevhälsa, ekonomi, HR, administration och kommunikation.

I din roll som rektor leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du har ett helhetsansvar när det gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Rektors pedagogiska ledarskap ser vi som något av det mest centrala för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. Du ansvarar för att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete och att varje barn känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs - bland annat genom ett proaktivt hälsoarbete. I ditt uppdrag ligger även att driva ett aktivt jämställdhetsarbete i enlighet med kommunens jämställdhetsplan, och att verka för ett konstruktivt samverkansklimat i linje med samverkansavtalet.

Kompetenskrav
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterade pedagogiska meriter och gedigen erfarenhet från skolväsendet - även av ledarfunktion inom detsamma. Erfarenhet av att driva skolutveckling samt förändringsarbete med gott resultat. Genomgången rektorsutbildning är meriterande. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska språket, är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Den personliga lämpligheten är avgörande för tjänsten och vi söker dig som är initiativstark, trygg i dig själv och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du tar en tydlig arbetsgivarroll och ställer om till nya förutsättningar när så krävs. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk.

Upplysningar
Lämnas av Peter Lindström, chef förskola, tfn 036-105403
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga representanter

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.