search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Musiklärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag190812, eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-04
Referensnr19-60-1586
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
190812, eller efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-04
Referensnr
19-60-1586
Publicerad
2019-07-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Vilka är vi?
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan 7-9 går ca 430 elever och här arbetar 50 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar. 
Rosenlundsskolan arbetar för att skapa en tillgänglig skola och vi utvecklas ständigt i vårt sätt att möta alla elever utifrån deras förutsättningar. Digitalisering i skolan är en självklarhet för oss och alla elever har en egen digital enhet för sina studier. Rosenlundsskolan växer och till läsåret 2019-2020 behöver vi förstärka med ytterligare en medarbetare. 

Ditt nya jobb
Är att undervisa i musik i åk 7-9 och har ett delat mentorskap i en klass. Du tillhör ett arbetslag i nära samarbete liksom ämneslag som kontinuerligt arbetar för att förändra och förbättra undervisningen. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn. Rosenlundsskolan är en personaltät arbetsplats och vi arbetar med delat lärarskap i hög utsträckning. Detta betyder att vi ofta är två undervisande lärare i en grupp för att på bästa sätt stötta alla elever att nå hela sin potential.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har lärarexamen för undervisning i grundskolans åk 7-9 i musik. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor: 036-10 64 00
Jessica Schönbeck, biträdande rektor: 036-10 63 51
Mikael Wiberg LR: 036-106342
Nina Dale, Lärarförbundet: 036-106342

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.