search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGränna skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-08-12
Referensnr19-60-1369
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gränna skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-08-12
Referensnr
19-60-1369
Publicerad
2019-07-03

Det här är vi…
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Det här får du arbeta med...
Som en del av vårt elevhälsoteam är skolkuratorn sakkunnig gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans likabehandlingsplan, där du är en i personalgruppen som medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå. I det arbetet ingår bland annat samtal med enskild elev och/eller vårdnadshavare, arbete i olika gruppkonstellationer, handledning och konsultation till skolpersonal. Du genomför skolsocial utredning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin, habiliteringen och fritidsförvaltningen. Du ingår i skolans krisgrupp och det ingår att ditt arbete ska dokumenteras.

Kompetenskrav
Socionomexamen. Erfarenhet som skolkurator och/eller socialtjänst och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du behöver kunskaper om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.

Du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig ange referenser samt bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Urval och intervjuver sker löpande sök därför tjänsten redan idag. 

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer
Rektor Pär Palmqvist eller tillförordnad rektor Yvonne Wetterbrandt telefon, 036-106660.
Biträdande rektor Petter Alfredsson, telefon 036-10 57 55.
Kurator samordnare Ulrika Arvidsson, 036-10 28 67
Kurator samordnare Sofi Hermansson, 036-10 26 16
Akademikerförbundet SSR Marcus Görs, 036-10 73 81 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.