search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Områdesförvaltare

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsFastighet/Förvaltning
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-08-25
Referensnr19-55-0068
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Fastighet/Förvaltning
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-08-25
Referensnr
19-55-0068
Publicerad
2019-07-03

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska kontoret ansvarar för.
                                                 
Tekniska kontorets fastighetsavdelning svarar för den samlade fastighetsförvaltningen inom Jönköpings kommun, vi förvaltar alla bebyggda fastigheter för skola och social verksamhet samt för övriga kommunala förvaltningar. Vi ansvarar för ca 957 000 kvm bostads- och lokalarea varav ca 238 000 kvm är inhyrd area. Vi ansvarar för kommunens lokalresursplanering, förvaltning, om och tillbyggnader och underhåll av våra fastigheter samt diverse stödtjänster. Ansvaret är uppdelat på fyra geografiska distrikt med var sin förvaltare samt tre förvaltare som är inriktade mot utbildningsförvaltningens respektive Socialförvaltningens verksamheter, samt en bostadsförvaltare som hanterar samtliga bostadsrelaterade frågor i verksamheten.

Vi söker nu en ny områdesförvaltare till denna organisation.

Arbetsuppgifter
Som områdesförvaltare ansvarar du, under verksamhetschefen, för ett geografiskt förvaltningsområde inom Jönköpings kommun.
 Områdesförvaltaren har ägarrollen som hyresvärd inom sitt område. Du ansvarar även för all inhyrning inom ditt område. I förvaltargruppens ansvar ingår lokalresursplanering, budgetansvar och kundkontakter vad avser behov och ändringar av lokalbeståndet. Som områdesförvaltare skall du ha god kunskap om hyresgästernas verksamhet.
Arbetet innefattar att du ansvarar för teknisk och ekonomisk förvaltning, hyresavtal, omförhandlingar och upprätthållande av goda hyresgästkontakter. Du kommer att ha tillgång till specialiststöd inom ett flertal områden bl a drift, underhåll, byggprojekt, juridik.

Kompetenskrav
Det är önskvärt med högskoleutbildning som ingenjör, lantmätare, ekonom, jurist alternativt annan motsvarande kompetens. Erfarenhet av fastighetsförvaltning ses som en merit. Du kommer att arbeta under eget ansvar. Du arbetar med stort engagemang och drivs av att utveckla. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda kundrelationer.
Körkort B är ett krav.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Fredrik Rönneke verksamhetschef Fastighetsförvaltning, 036-10 52 67

VISION: Sussanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Sveriges Ingenjörer: Maria Bergström 036-10 27 79

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.