search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog/speciallärare till Erik Dahlbergsgymnasiet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-08-04
Referensnr19-61-0084
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-08-04
Referensnr
19-61-0084
Publicerad
2019-07-03

Om Erik Dahlbergsgymnasiet
I våra korridorer, föreläsningssalar och personalrum hittar du cirka 1500 elever och 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i utveckling. Erik Dahlbergsgymnasiet har många år i rad varit förstahandsvalet hos högstadieelever när det är dags för dem att välja gymnasieskola och har en omvittnat trivsam miljö som präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. Besök gärna vår hemsida www.edgymnasiet.se  där du kan läsa mer om oss som skola och våra program.

Vad erbjuder vi?
Nu finns det en möjlighet för dig som är speciallärare eller specialpedagog, gärna med kunskaper i matematiksvårigheter, att bidra till våra elever och ingå i vårt EHT. Vi söker nämligen två personer att utöka elevhälsoteamet med. Du kommer till en arbetsmiljö med kompetenta och drivna kollegor, där du kommer att kunna bidra oavsett om du är nyexaminerad eller mer erfaren. Programmen såväl som skolan är attraktiv för eleverna, och 2018 blev vinnarna av Årets UF-företag i Jönköpings län två av våra elever. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och handleda lärare och ge handledning och stöd till prioriterade elever efter samråd med rektor och elevhälsoteam. Du kommer även ingå i skolans specialpedagogiska team, som består av ED:s specialpedagoger och speciallärare. Ett nära samarbete är naturligt inom teamet.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet inriktad mot specialpedagog-/speciallärarexamen. Har du erfarenhet av arbetsuppgifter inom ditt utbildningsområde sedan tidigare ser vi detta som mycket meriterande.

Det är meriterande, men inget krav, att du har erfarenhet och kunskaper i matematiksvårigheter eller arbete kring elever med en komplicerad inlärningssituation.

Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera och entusiasmera värderar vi högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga.

Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform och en stor del av kommunikationen inom ED, samt med elevernas vårdnadshavare sker via Vklass. Därför förutsätter vi att du är väl förtrogen med att arbeta i en lärplattform och att du på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i undervisningen. 

För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. 

Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. För att få en tillsvidaretjänst krävs gymnasielärarexamen och lärarlegitimation i de kurser som ingår i tjänsten.

Var god ange även minst två referenser, varav en tidigare chef, i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Upplysningar
Jesper Dahlquist, rektor, tel. 036-10 63 12
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk
https://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.