search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kock

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMåltidsorganisationen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-13
Referensnr19-60-2311
Publicerad2019-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Måltidsorganisationen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-13
Referensnr
19-60-2311
Publicerad
2019-09-13

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du som kock bidra till matglädje hela dagen i ett lustfyllt lärande.

Är du en ansvarstagande kock med fokus på det lilla extra? Vill du jobba med goda och hälsosamma måltider för barn och ungdomar? Då ska du söka jobb som kock på hos oss!

Ditt nya jobb
Vi söker kock till Ölmstadsskolan.
Förskolekock till de nya förskolorna vid Stadsparken och Kungsängen.
Föräldrarvikariat till Idas och Solstickans förskola.
Även andra förskolor och skolor kan vara aktuella.

På grund av rotation inom verksamheten kan även förstekock tjänster bli aktuella.

Som kock hos oss deltar och medverkar du i all daglig praktisk verksamhet i köket. Huvuduppdraget är att laga god mat från grunden utifrån gällande riktlinjer. När vi lagar mat från grunden resulterar det i goda och näringsriktiga luncher, frukost och mellanmål. Vi är en del av skoldagen och vill ha ett gott samarbete med övrig verksamhet. Vi vill att kvalitet, miljö och service genomsyrar vår verksamhet! Du har möjlighet att påverka barn- och ungdomars matvanor och hälsa för resten av deras liv.

Köken har modern utrustning med kapacitet med varierande 80-1000 portioner per dag beroende på vilken enhet köket tillhör. Vi har kök i cirka 50 skolor och cirka 100 förskolor där det serveras måltider till alla barn och ungdomar som är våra viktiga gäster.

Måltidsverksamheten inom utbildningsförvaltningen är en egen organisation. Verksamhetsansvarig är kostchef på utbildningsförvaltningen. Det är tolv kökschefer som ansvarar för varsitt område. Din närmsta chef är kökschef för området. Vi har flertalet mycket moderna välutrustade storkök och dina kollegor är 1:e kockar, kockar och köksbiträden.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad kock eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket. Vi söker dig som har ett genuint intresse för mat och som vill vara med och ta ansvar. Att du sätter våra gäster i centrum är en självklarhet för oss.

Som utstrålar du yrkesstolthet, du är skicklig, självständig och brinner för att laga god mat till dina gäster! Du ska vara positiv och van att arbeta själv eller i en grupp och vara serviceinriktad. Du vill utvecka dig och ditt yrke samt dela med dig till dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Det är viktigt att du behärskar svenska väl både i tal och skrift du behöver också ha körkort för flera av tjänster.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skicka gärna in din ansökan så snabbt som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Om du har önskemål var du vill arbeta ange gärna det i din ansökan. Vi vet att i nuläget behöver vi rekrytera till bland annat ovanstående kök på grund. Men vi vet att även  förskole- och skolkök kan bli aktuella i andra områden.

Välkommen in i vårt glada gäng!

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd i Jönköpings kommun.

Vill du veta mer?
Kontakta någon av våra kökschefer som kan svara för alla köken:
Johan Öhlin, Ölmstad 036-10 63 67
Ann Ehne, Kungsängen 036-10 55 81
Heidi Lihavainen, förskolor centrum 036-10 55 89

Om du vill ha information om ett särskilt kök så kan kökscheferna hänvisa dig vidare.

Fackliga representanter

Urval, intervjuer och anställningar kan ske löpande under annonstiden så ansök gärna därför så snabbt som möjligt!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.