search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent/Stödpedagog sökes till LSS-gruppbostad!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagomgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-15
Referensnr19-70-0156
Publicerad2019-09-17
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-15
Referensnr
19-70-0156
Publicerad
2019-09-17

Vilka är vi?
Apelvägens gruppbostad är belägen i Bankeryd, ett lugnt villakvarter. I gruppbostaden bor 4 personer med intellektuella samt fysiska funktionshinder i egna lägenheter. Vår arbetsgrupp består av 9 medarbetare men vi utökar just nu vår styrka. Vi arbetar utifrån den enskilde medborgarens behov och önskemål. På Apelvägens gruppbostad är vårt mål att anpassa hemmet till en stimulerande och härlig miljö!


Vad gör vi?
Vi på Apelvägens gruppboende arbetar bland annat med att ge personlig omvårdnad, sociala aktiviteter, stöd och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet liksom planering och framtagning av pedagogiska hjälpmedel. Vi står inför spännande förändringar i verksamheten, var med och påverka din arbetsplats tillsammans med härliga kollegor och chef som ett team!


Vem söker vi?
Vi söker dig som har en eftergymnaisal utbildning som exempelvis stödpedagog/behandlingspedagog med specialisering inom funktionshinderområdet samt pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor med särkilda behov samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Meriterande är även erfarenhet/utbildning i tecken som stöd. Du är lugn och trygg som person, har god självkännedom och god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad, tar eget ansvar, är flexibel och tar egna initiativ. Du är lyhörd, stabil, trygg och lugn. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Ditt förhållningssätt är positivt, du ser möjligheter samt arbetar med lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du har körkort. Då dokumentation är en naturlig del av arbetet bör du som söker behärska det svenska språket i tal och skrift, arabiska är meriterande samt ha god datorvana. Vi står inför spännande förändringar i verksamheten, var med och påverka din arbetsplats tillsammans med härliga kollegor och chef som ett team!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.


Vad erbjuder vi?
- En arbetsgrupp som präglas av god sammanhållning.
- Möjlighet att vara med på en arbetsplats i förändring!
- Ta chansen att vara med och påverka och förändra hur våra medborgares vardag ska se ut!
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort.
- Förmånscykel.


Övrigt 
Tjänsten är på 100 % och tillsvidare.
Arbetstiden är förlagd på dagtid/kväll/var tredje helg.
Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag.


Upplysningar
Jenny Hannula, Enhetschef 036-10 77 86
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.