search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts FO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-12-30
Sista ansökningsdag2019-10-14
Referensnr19-60-2447
Publicerad2019-09-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts FO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-12-30
Sista ansökningsdag
2019-10-14
Referensnr
19-60-2447
Publicerad
2019-09-23

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Som Förskollärare hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Inom Råslätts förskoleområde finns Fiskgjusens förskolor. Fiskgjusens förskolor består av förskolorna Bofinken, Domherren, Gulsparven och Talgoxen. Fiskgjusens förskolor är inspirerade av de kommunala förskolorna i Reggio Emilia i Italien där vi ser barnet som en jämbördig medlem i vårt samhälle. Råslätts förskoleområde har även Tornfalkens förskolor vilka är Rödhakens förskola, Pärlugglans förskola och Grankullens förskola på Grästorp.  Vi arbetar med "Fundif" som står för flerstämmig undervisning i förskolan. Ett samarbete med Malmö högskola och Ifous. Våra förskolor finns i södra kommundelen av Jönköping.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Ditt nya jobb
Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor och bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola. Arbetet hos oss ger många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation eller är i slutet av din utbildning är du också välkommen att söka. Handledarutbildning är meriterande eftersom vi är övningsförskola. Vi söker dig som är nyfiken på barns lärande och som har undervisningsuppdraget i fokus. Du arbetar aktivt för att erbjuda barnen en verksamhet där det finns utrymme för samverkan, barns delaktighet och allas lika värde. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare. Stor vikt läggs vid ett positivt synsätt, flexibilitet och ett arbetssätt där barns tankar, frågor och lärprocesser får spela en viktig roll i planering av verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Lise-Lotte Englund Rektor, tfn. 036-108077
Karin Ahlrot Bitr.Rektor, tfn. 036-108100
Camilla Holtz  Handläggare, tfn 036- 108126
Jessica Frode Handläggare, tfn. 036-108081
Fackliga företrädare lärarförbundet. Helén Persson, tfn. 036-108128 och Mona Fransson, tfn. 036-103745
Facklig företrädare kommunal. Håkan Karlsson, tfn. 036-103073

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.