search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biståndshandläggare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl Överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-14
Referensnr19-71-0168
Publicerad2019-09-23
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl Överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-14
Referensnr
19-71-0168
Publicerad
2019-09-23

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare! Myndighetsenheten inom äldreomsorgen ansvarar för den samlade beslutsprocessen för äldre, men har även ansvar för tillfälliga insatser för våra yngre medborgare. Vi fattar beslut enligt socialtjänstlagen (SoL). Vi är cirka 35 medarbetare som ansvarar för att kommunens invånare får en rättsäker och professionell bedömning. Biståndshandläggarna arbetar både mot geografiska områden men också i hemteam. Vi söker nu nya kollegor till ett av våra geografiska områden som vill bli en del av vår arbetsgrupp och utvecklas med oss.

Vad innebär tjänsten som biståndshandläggare?
Många av socialtjänstens insatser är biståndsbedömda. För att ansöka om en insats eller få mer information kontaktas en biståndshandläggare. Som biståndshandläggare har du omväxlande och varierande arbetsuppgifter och får arbeta mot både kommunala och privata samarbetspartners. Vår ambition är att utreda behov genom rambeslut för att det enskilde ska få ett större inflytande. Du ansvarar för den samlade beslutprocessen av insatser där du utreder, bedömer och fattar beslut utifrån aktuell lagstiftning och politiska beslut. Du gör vidare uppföljningar av det fattade beslutet och hjälper våra medborgare få rätt insats när livet och hälsan skiftar. Arbetet innebär kontakt med den enskilde, anhöriga, vårdgivare samt andra myndigheter. Hos oss finns två förste handläggare, administratör, biträdande myndighetschef samt myndighetschef som stödjer dig i arbetet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är examinerad socionom och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare. Vi söker vidare dig som har ett stort engagemang, intresse för vår målgrupp samt som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar och du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är viktigt att du kan skapa och upprätthålla goda kontakter samt kan förmedla både positiva och negativa besked.
B-Körkort är ett krav!
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig ett spännande, meningsfullt men framförallt ett omväxlande och roligt arbete. Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp som präglas av gemenskap och en stark gruppkänsla. Vi erbjuder vidare en 7 timmarsarbetsdag, flexibel arbetstid samt semesterväxling där du kan byta semesterersättningen mot extra lediga dagar. Vi har ett nära samarbete med andra yrkesgrupper och erbjuder gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, rabatt på gymkort och Länstrafikens årskort. Sist men inte minst tillämpar vi individuell lönesättning i Jönköpings kommun.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysning
Helén Plym, biträdande myndighetschef tel: 036-10 70 67
Fackliga representanter: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.