search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Vipevägens gruppbostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt Överenskommelse till 6 mån eller längre
Sista ansökningsdag2019-10-20
Referensnr19-70-0159
Publicerad2019-09-23
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt Överenskommelse till 6 mån eller längre
Sista ansökningsdag
2019-10-20
Referensnr
19-70-0159
Publicerad
2019-09-23

Vilka är vi?
På Vipevägens gruppbostad bor fem medborgare med varierande behov av stöd i vardagen samt med många fritidsaktiviteter och tydlig struktur. Som medarbetare på Vipevägens gruppbostad ingår du i ett team om 11 härliga kollegor. Som en i teamet kan du förvänta dig en god stämning, trevliga kollegor och ett fokus på medborgaren. Personalen är vana vid att ta eget ansvar och är lösningsfokuserade! Vipevägens gruppbostad är placerad i Hakarp.
Vad gör vi?
Vi arbetar bland annat med att ge personlig omvårdnad, sociala aktiviteter, träning och service med beaktande av den enskildes personliga integritet. Medborgarens behov och struktur är utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en person och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet mm. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet för att säkerställa kvalitativ omsorg av den enskilde.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller inriktning socialt samt pedagogiskt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete med människor med särkilda behov samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är lugn och trygg som person och har god självkännedom. Det är viktigt att du har ett professionellt bemötande och att du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Personlig mognad värderas högt, då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Ditt förhållningssätt är positivt, du ser möjligheter samt arbetar med lågaffektivt bemötande. Då dokumentation är en naturlig del av arbetet bör du som söker behärska det svenska språket i tal och skrift, arabiska är meriterande samt ha god datorvana. Du har ett intresse av att utvecklas i arbetet och att vara delaktig i vårt systematiska förbättringsarbete. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning.
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/var tredje helg. På arbetsplatsen finns dessutom vaken-natt.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!
Upplysningar
Jenny Hannula, Enhetschef, 036-107786
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.