search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter vaken natt

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-16
Referensnr19-70-0163
Publicerad2019-09-25
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-16
Referensnr
19-70-0163
Publicerad
2019-09-25

Vilka är vi?
Område Personlig assistans tillhör funktionshinderomsorgen som är en del av socialtjänsten i Jönköpings kommun. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysiska, psykiska som intellektuella och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Nu söker vi två medarbetare till en kvinna som bor i närheten av Gränna!

Vad gör vi?
Kvinnan du kommer att stödja har ALS, en fysisk funktionsnedsättning, som gör att hon behöver hjälp med all personlig omvårdnad. Omvårdnaden innebär bland annat hantering av track, ventilator och peg. I arbetet ingår även fysiska moment som lyft där hjälpmedel finns att tillgå. Dina arbetsuppgifter kommer också inkludera kontakt med anhörig och sjukvård, hushållsarbete samt dokumentation. Kvinnan kommunicerar självständigt med hjälp av en ögonstyrd dator/taltavla och är delaktig i alla vardagliga moment. Din arbetsplats kommer att vara i medborgarens hemmiljö och du kommer att ingå i en sammansvetsad personalgrupp med ett trivsamt arbetsklimat. Assistansen utförs mestadels med dubbelbemanning.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som söker är utbildad personlig assistent eller undersköterska alternativt har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om nu har tidigare vårderfarenheter och erfarenhet av nattarbete. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Som person är du självgående genom att driva dina processer vidare och angripa arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du hanterar såväl arbete i grupp som självständigt och har ett flexibelt förhållningssätt då förutsättningar snabbt kan ändra sig. Vidare är du en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service!

Du bör behärska svenska, både i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgare, dokumentation och inläsning på material som berör arbetet. Du som söker ska ha körkort och tillgång tilll bil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder?
- En trygg anställning.
- Flexibelt och varierande arbete.
- Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
- Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
Denna rekrytering avser två nattjänster på 85% och arbetstiden är förlagd till vaken natt mån-sön. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm, så önskas högre sysselsättningsgrad så går det att kobimera med att täcka planerad frånvaro främst inom arbetsgruppen. Medborgaren önskar kvinnliga assistenter. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Sylwia Bocian, Enhetschef, 036-108011 
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.