search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSmedbyns förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-20
Referensnr19-60-2466
Publicerad2019-09-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Smedbyns förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-20
Referensnr
19-60-2466
Publicerad
2019-09-25

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Ditt nya jobb
Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare, kollegor och chef samt bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget.

Välkommen till oss!
Du är välkommen till Smedbyns förskoleområde som har fem förskolor i det natursköna området på Huskvarna söder. Vårt centrala läge och mångkulturella område ger många möjligheter till inspiration och upplevelser. Vi har gångavstånd till bibliotek, Smedbyns kulturbebyggelse, Smedbyns lekpark och Slottsvillan som berikar barnens lärmiljö på förskolan.
På Smedbyns förskola har vi två avdelningar med barn 1-3 år och ett storarbetslag med barn 3-5 år samt samarbete med Björnens förskola 1-5 år. Du är välkommen till en av våra avdelningar med barn 1-3 år.
Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare där vi är måna om att alla trivs och utvecklas. Vi arbetar med ett utvecklingsprogram - flerstämmig undervisning i förskolan - i samarbete med Malmös universitet och Ifous.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation eller är i slutet av din utbildning är du också välkommen att söka.
Vi söker dig som är nyfiken på barns lärande och som har undervisningsuppdraget i fokus. Stor vikt läggs vid ett positivt synsätt, flexibilitet och ett arbetssätt där barns tankar, frågor och lärprocesser får spela en viktig roll i planering av verksamheten. Det är viktigt att du kan samarbeta med andra på ett bra sätt. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Vill du veta mer?
Helena Klasson Rektor tfn 036-10 22 27
Emma Göransson facklig företrädare lärarförbundet tfn 036-10 60 61

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.