search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bibliotekarie med uppdrag som verksamhetsamordnare

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts bibliotek
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagefter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-23
Referensnr19-42-0018
Publicerad2019-09-26
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts bibliotek
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-23
Referensnr
19-42-0018
Publicerad
2019-09-26

Vi letar efter en bibliotekarie med stort hjärta och skinn på näsan! Någon som vill göra skillnad för människor i deras vardag och tror, som vi, att ett bibliotek kan förändra världen.

Arbetsplatsbeskrivning
Råslätts bibliotek är en del av Stadsgården, ett hus med simhall, friskotek, fritidsgård, idrottshallar, samlingslokal, biograf, öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Just nu pågår ett projekt på Stadsgården där vi testar hur det fungerar att samla flertalet av dessa verksamheter under en chef. Biblioteket behöver därför en tf verksamhetssamordnare som kan vara med och styra det dagliga arbetet och fungera som ledningens högra hand. Är du den personen?

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tjänstgöring i informationsdisken och sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöring. På ett litet bibliotek är det viktigt att man kan täcka upp och komplettera varandra på ett bra sätt. Läsfrämjande verksamhet är en viktig del och vår nya biblioteksplan ett viktigt dokument att utgå ifrån, vi önskar också att du har ett fokus på vår verksamhet för vuxna.

Utöver detta ingår ett uppdrag som verksamhetssamordnare för biblioteket, vilket innebär ett utökat ansvar för att den dagliga verksamheten rullar, schemaläggning, medieinköp, närvaro vid olika övergripande möten samt att agera som kontaktperson internt och externt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av såväl lässtimulerande arbete, som verksamhet riktad till vuxna. Du har vidare en god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid att du är idérik, prestigelös samt att du har förmågan att få saker gjorda.

Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en mångkulturell miljö. Goda språkkunskaper är meriterande.
Vi vill att du i ditt arbete sätter besökaren i centrum, genom ett serviceinriktat och pedagogiskt bemötande. Att du med fantasi och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg). Om det blir aktuellt med en anställningsintervju önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vi erbjuder bland annat:
- Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar
- Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag)
- En arbetsplats där du har stor möjlighet att påverka innehållet i arbetsdagen
- En trivsam arbetsmiljö

Intervjuer sker löpande.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar
Enhetschef, Hugo Ranerås tel. 036- 10 66 98
David Lundeberg, bibliotekarie tel. 036-10 50 74

Vision, Maria Carlsson tel. 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.