search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare, allmän didaktik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsDalviks skola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagsnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-18
Referensnr19-60-2491
Publicerad2019-09-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Dalviks skola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-18
Referensnr
19-60-2491
Publicerad
2019-09-27

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som förstelärare ska du i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen, i denna tjänst ingår klasslärarskap på mellanstadiet. Vi söker dig som vill ta ansvar för en god pedagogisk verksamhet och som sätter eleven i centrum. Du är väl förtrogen med Lgr 11. I tjänsten ingår planering, dokumentation, uppföljningar, analysarbete m. m. I uppdraget ingår också att medverka i skolans utvecklingsgrupp samt att tillsammans med skolans övriga förestelärare planera för och genomföra skolans gemensamma kompetensutveckling. Som förstelärare handleder du i arbetet med att stödja och utveckla kollegor i syfte att förbättra undervisningen.

Välkommen till oss
Dalviksskolan är en F-6 skola med ca 360 elever och 58 medarbetare. Skolan är belägen på Jönköpings höjder och ligger vackert med panoramautsikt över staden och Vättern. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, vattendrag och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Dalviksskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från Jönköping University.

Din kompetens
Meriterad förstelärare. Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:
•är legitimerad lärare
•genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
•har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
•har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
•även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Vi söker dig som vill bidra till att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Du ser det som en självklarhet att anpassa den verksamhet du arbetar i utifrån elevernas olika förutsättningar. Som lärare ser du det som din uppgift att finna rätt pedagogik som stimulerar elevers utveckling och lärande. Du är trygg i din ledarroll, bekväm med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och samverka i ett arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad!

Bra att veta
Rekryteringsprocessen av förstelärare: Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering för varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT och akademiska meriter.
Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla: - CV - Lärarlegitimation - Examensbevis - Studieintyg (Ladok) - Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade)
De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för dokumentet kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå meritering för förstelärare. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan finns på vår hemsida www.jonkoping.se. sök "förstelärare".

Vill du veta mer?
Per Johansson Rektor 036-106164 per.johansson2@jokoping.se
Anders Josefsson Bitr.rektor 036-107323 anders.josefsson@jonkoping.se
Helena Lind LF helena.lind@jonkoping.se
Maria Sparf, tfn 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.