search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personlig Assistent till Kvinna

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-22
Referensnr19-70-0153
Publicerad2019-10-01
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-22
Referensnr
19-70-0153
Publicerad
2019-10-01

Vilka är vi?
Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i det dagliga livet. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent stödjer och motiverar du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär det?
Kvinnan du kommer att stötta bor på Gräshagen med närhet till goda bussförbindelser. Kvinnan har en utvecklingsstörning, epilepsi, saknar muntlig kommunikation och behöver hjälp med vardagliga hushållssysslor och all personlig omvårdnad så som sondmatning och hygien. Som personlig assistent arbetar du i kvinnans hem med hennes egna resurser och behov som utgångspunkt. Du arbetar utefter en genomförandeplan där det främsta målet är att göra medborgarens tillvaro och vardag mer meningsfull genom aktiviteter och inkludering i vardagliga moment. Du kommer också ha kontakt med anhöriga, sjukvård och kollegor samt delta på arbetsplatskonferenser som är en viktig plattform för att säkerställa en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö. I din roll ingår dessutom tidsregistrering i TES och dokumentation. Assistansen utförs med enkelbemanning.

Vem söker vi?
Det är önskvärt om du som söker är utbildad personlig assistent eller undersköterska. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt epilepsi och sondmatning.

Personlig mognad är något som vi värderar högt då det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Som person är du initiativtagande, ansvarstagande, strukturerad och organiserad i ditt arbete. Du har även en god samarbetsförmåga då en del av arbetet utförs i grupp. Vidare är du en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt- och flexibelt förhållningssätt samt har lätt för att skapa och bibehålla relationer. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service! Du bör behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbete.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, rabatt på träningskort och länstrafikens årskort
  • Möjlighet till kompetensutveckling.
  • I kombination med arbetet kan du utbilda dig på distans. Läs mer och sök utbildning här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
Rekryteringen avser två tillsvidaretjänster på 83% respektive 70% och arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, helg och journatt. Jönköpings kommun strävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Tina Sjögren, Enhetschef: 036- 10 73 67
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.