search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Aqvarellen och Paletten!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-23
Referensnr19-70-0166
Publicerad2019-10-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-23
Referensnr
19-70-0166
Publicerad
2019-10-02

Vilka är vi?
Paletten och Aqvarellen är två olika avdelningar men ligger i samma hus i området Hisingstorp. Båda avdelningarna är korttidshem, det ena är för barn med intellektuell funktionsnedsättning och med inriktning mot autismpektrum och den andra avdelningen är för barn med multi funktionsnedsättning. Korttids erbjuder växelvis avlastning och miljöombyte inom ramen för LSS. Vi har kapacitet att ta emot fyra barn åt gången på varje avdelning. På dagtid är barnen på förskola, skola och fritidsverksamhet. Arbetet på korttids styrs utifrån varje barns individuella genomförandeplan och aktiviteterna anpassas efter den enskildes önskemål och behov.


Vad gör vi?
Vi är en stödfunktion åt barn med särskilda behov av struktur, trygghet och kontinuitet. Grunden i vårt förhållningssätt är lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik (t.ex. bildstöd och schema). Läkemedelshantering och dokumentation ingår i arbetet. I arbetet ingår också att skapa och upprätthålla god kontakt med bland annat skola, anhöriga och ansvarig sjuksköterska. Vi planerar och strukturerar arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Samtliga medarbetare ska även bidra till utveckling och förbättringar i verksamheten.


Vem söker vi?
Du ska ha relevant utbildning inom området, så som Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet. Erfarenhet av arbete inom området är önskvärt. Du bör vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som har stort behov av struktur, trygghet och omsorg. Du behöver vara lyhörd och ha god kommunikativ förmåga. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av arbetet. Körkort är önskvärt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort
- Förmånscykel


Övrigt
Det är två tjänster som ska tillsättas. Tjänsten är förlagd till dag, kväll, helg och natt. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Möjlighet till lägre sysselsättningsgrad finns. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Janna Josefsson, Enhetschef, 036-105902 
Fackliga representanter, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.