search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedgog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-07
Sista ansökningsdag2019-10-20
Referensnr19-60-2532
Publicerad2019-10-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-07
Sista ansökningsdag
2019-10-20
Referensnr
19-60-2532
Publicerad
2019-10-02

Välkommen till Rosenlundsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande -varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje!

Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan går ca 750 elever och här arbetar ungefär 140 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär. Rosenlundsskolan arbetar för att skapa en tillgänglig skola och vi utvecklas ständigt i vårt sätt att möta alla elever utifrån deras förutsättningar. Digitalisering i skolan är en självklarhet för oss och alla elever i åk 7-9 har en egen digital enhet för sina studier. Rosenlundsskolan växer och till läsåret 2019-2020 behöver vi förstärka elevhälsoteamet med ytterligare en medarbetare. Du blir den tredje specialpedagogen för att komplettera de övriga två.

Ditt nya jobb
Som specialpedagogen ingår du i skolans EHT. Du har ett nära samarbete med skolledningen, lärare i arbetslagen och övriga kompetenser i elevhälsoteamet. I ditt arbete stödjer du eleverna i deras utveckling. Din inriktning är främst mot elever i åk 6-9. Kartläggningar, observationer och handledning för lärare ingår i arbetsuppgifterna liksom kontakt med vårdnadshavare och externa samarbetsparter. 

Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogutbildning och gärna erfarenhet från åk 7-9. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är att du är en god förebild, har tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Jessica Schönbeck, rektor: 036-106351  Fackliga företrädare
  
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.