search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Handläggare inom LSS/SoL

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag13 januari eller enligt överenskommelse till 1 år
Sista ansökningsdag2019-10-24
Referensnr19-70-0169
Publicerad2019-10-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
13 januari eller enligt överenskommelse till 1 år
Sista ansökningsdag
2019-10-24
Referensnr
19-70-0169
Publicerad
2019-10-03

Är du en klippa på att strukturera och planera ditt arbete och vill vara med och utveckla vår verksamhet inom handläggning LSS/SoL? Då har du kommit rätt!


Vilka är vi?
Område myndighet har en central roll inom funktionshinderomsorgen och ansvarar för den samlade beslutsprocessen för personer med funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Hos oss är vi idag runt 35 kompetenta handläggare som årligen ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Vi arbetar utifrån upprättade processkartor och tydliga rutiner för de olika arbetsprocesser och insatser som kan bli aktuella. Tillsammans är vi ett glatt och prestigelöst team med god sammanhållning som vi nu söker en kollega som vill bli delaktig i vårt viktiga och meningsfulla arbete under en begränsad period.
Vad innebär tjänsten?
Som handläggare inom funktionshinderomsorgen arbetar du med den samlade beslutsprocessen inom LSS och SoL. Du utreder, bedömer och fattar beslut utifrån aktuell lagstiftning samt gör uppföljningar av fattade beslut. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, utförare av den beslutade insatsen, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd. Område Myndighet använder verksamhetssystemet Magna Cura för dokumentation. I ditt arbete får du utöver kollegialt stöd också handledning av din enhetschef samt vid behov extern handledning.


Vem söker vi?
Du som söker har socionomexamen eller likvärdig utbildning där kurser i förvaltninsgrätt samt socialrätt ingår.
Vi vill att du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning, vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare eller av målgruppen personer med funktionsnedsättning. Vi söker dig som har ett stort engagemang och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar, samt har lätt för att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Vidare kan du skapa och bibehålla goda kontakter såväl externt som internt. Det är önskvärt om du har körkort.


Vi erbjuder:
- 7 timmars arbetsdag
- Mentorskap och individuellt anpassad introduktion
- Möjlighet att fördjupa sig i olika typer av utvecklingsarbeten inom området
- Flexibel arbetstid
- Betald semester redan första anställningsåret
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling


Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 1 år men möjlighet till förlängning.
Urval sker löpande, Välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Sandra Fagerberg, Enhetschef 036-102530
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.